18 / 05 / 2024

üçüncü havaalanı hazine garantisi alacakmı

üçüncü havaalanı hazine garantisi alacakmı

Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, İstanbul' a yapılacak olan 3. Havalimanı projesinin, DHMİ KİT statüsünde olduğu için Hazine'nin üçüncü havalimanı projesinde borç üstlenmesinin mümkün olmadığını söyledi...

Ant Yapı, Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı!

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler hayata geçiren Ant Yapı, Rusya'nın üçüncü büyük kenti Novosibirsk'teki uluslararası Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı.

ABD hazinesi dördüncü çeyrekte 617 milyar dolar borçlanacak!

ABD Hazine Bakanlığı, bu yılın dördüncü çeyreğinde 617 milyar dolar borçlanmayı planladığını bildirdi.

ABD Hazinesi üçüncü çeyrekte 947 milyar dolar borçlanacak!

ABD Hazine Bakanlığı, bu yılın üçüncü çeyreğinde 947 milyar dolar borçlanmayı planladığını aktardı.

Yeni havalimanı 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle sigortalı!

Açılışı yapılan ve şimdilik adı İstanbul olan 3'üncü havaalanının ilk fazının işletme sigorta 4 sigorta şirketi tarafından 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle yapıldı. 

Pakyong Havaalanı dünyanın en güzel havaalanı olabilir mi?

Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından Pazartesi günü açılan ülkenin 100'ncü havaalanı olma özelliğine sahip olan Pakyong Havaalanı kimilerine göre aynı zamanda dünyanın en güzel havaalanı...

Üçüncü Havaalanı emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

İstanbul'un Karadeniz'e komşu Arnavutköy ilçesinde yapımına başlanılan Üçüncü Havaalanı projesi ile çevre illerdeki emlak piyasası canlandı. Bölgedeki satılık konutların metrekaresi 2 bin 500 liradan başlıyor.

Hollandalı şirket 3. Havaalanı projesinden çekildi!

3’üncü havaalanı inşaatında yer almak isteyen Hollandalı bir şirket, Kuzey Ormanları Savunması’nın görüşleri üzerine projeden çekilme kararı aldı...

Soyak Konforia ile Bahçeşehir'e yatırım fırsatı!

Üçüncü havaalanı ve üçüncü köprü projeleri ile değerlenen ve yıldızı parlayan Kuzey Bahçeşehir’de Soyak, güçlü bir proje ile yıllar içinde daha da değerlenecek bir yatırım fırsatı sunuyor: Soyak Konforia!

Londra Heathrow Havaalanı'na üçüncü pist kararı!

İngiltere hükümeti, uzun süren tartışmaların ardından başkent Londra'daki Heathrow Havaalanı'nın genişletilmesini kararlaştırdı.

Mega projelere Hazine garantisi mi verildi?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, üçüncü köprü, 3'üncü Havalimanı ve bağlantı yollarının yapımının ihale edildiği şirketlere Hazine garantisinin verilmesini eleştirdi. Erdoğdu,''Son dönem projelerine verilen garantilerin toplamı yaklaşık 120 Milyar dolar" dedi.

Arnavutköy'de arsa fiyatları yüzde 50 arttı!

Üçüncü havaalanı, üçüncü köprü gibi büyük projelerin geçiş noktasında olan Arnavutköy’de son 1 yılda arsa fiyatları yüzde 50 artış gösterdi. Bölgenin yüksek getiri potansiyeli, şimdi yabancı yatırımcıların radarında.

Arnavutköy Üçüncü Havaalanı Proje Alanı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arnavutköy Üçüncü Havaalanı Proje Alanı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 111 bin TL sermaye ile, 13 Kasım'da İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü'nde kuruldu.

3. Havalimanı halkın malıdır!

Yeniçağ Gazetesi Köşe yazarı Esfender Korkmaz bugünkü köşe yazısında Üçüncü Havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o yazı...

üçüncü havaalanı hazine garantisi alacakmı Haberi

üçüncü havaalanı hazine garantisi alacakmı


Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, İstanbul'a yapılacak olan 3. Havalimanı projesine Hazine garantisinin söz konusu olmadığını belirterek, DHMİ KİT statüsünde olduğu için Hazine'nin üçüncü havalimanı projesinde borç üstlenmesinin mümkün olmadığını söyledi.


Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) Marmaray Projesi'ne 200 milyon euroluk ek finansman sağlanmasına ilişkin düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çanakcı, bugüne kadar Hazine'nin Avrasya Tüneli ve Gebze-İzmir otoyol projesinin birinci fazında borç üstlenimi yaptığını belirtti. "Şu anda üzerinde çalışmış olduğumuz üçüncü proje de İstanbul 3. Köprü projesinin birinci aşaması" diyen Çanakcı, İstanbul 3. havalimanı projesinde sözleşmenin tarafı DHMİ olduğu için, şu anda Hazine'nin borç üstlenim taahhüdünde bulunmasının yasal olarak mümkün olmadığını aktardı. dunya.com'a bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, projenin başından bu yana Hazine garantisinin zaten bulunmadığını aktardı.


İç finansman...