28 / 04 / 2024

Üçüncü Havaalanı İhalesi

Üçüncü Havaalanı İhalesi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak üçüncü havaalanı için ihalenin Eylül ayında gerçekleştirileceğini söyledi.

Ant Yapı, Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı!

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler hayata geçiren Ant Yapı, Rusya'nın üçüncü büyük kenti Novosibirsk'teki uluslararası Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı.

Yeni havalimanı 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle sigortalı!

Açılışı yapılan ve şimdilik adı İstanbul olan 3'üncü havaalanının ilk fazının işletme sigorta 4 sigorta şirketi tarafından 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle yapıldı. 

Pakyong Havaalanı dünyanın en güzel havaalanı olabilir mi?

Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından Pazartesi günü açılan ülkenin 100'ncü havaalanı olma özelliğine sahip olan Pakyong Havaalanı kimilerine göre aynı zamanda dünyanın en güzel havaalanı...

Üçüncü Havaalanı emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

İstanbul'un Karadeniz'e komşu Arnavutköy ilçesinde yapımına başlanılan Üçüncü Havaalanı projesi ile çevre illerdeki emlak piyasası canlandı. Bölgedeki satılık konutların metrekaresi 2 bin 500 liradan başlıyor.

Hollandalı şirket 3. Havaalanı projesinden çekildi!

3’üncü havaalanı inşaatında yer almak isteyen Hollandalı bir şirket, Kuzey Ormanları Savunması’nın görüşleri üzerine projeden çekilme kararı aldı...

Soyak Konforia ile Bahçeşehir'e yatırım fırsatı!

Üçüncü havaalanı ve üçüncü köprü projeleri ile değerlenen ve yıldızı parlayan Kuzey Bahçeşehir’de Soyak, güçlü bir proje ile yıllar içinde daha da değerlenecek bir yatırım fırsatı sunuyor: Soyak Konforia!

Londra Heathrow Havaalanı'na üçüncü pist kararı!

İngiltere hükümeti, uzun süren tartışmaların ardından başkent Londra'daki Heathrow Havaalanı'nın genişletilmesini kararlaştırdı.

Arnavutköy'de arsa fiyatları yüzde 50 arttı!

Üçüncü havaalanı, üçüncü köprü gibi büyük projelerin geçiş noktasında olan Arnavutköy’de son 1 yılda arsa fiyatları yüzde 50 artış gösterdi. Bölgenin yüksek getiri potansiyeli, şimdi yabancı yatırımcıların radarında.

Arnavutköy Üçüncü Havaalanı Proje Alanı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arnavutköy Üçüncü Havaalanı Proje Alanı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 111 bin TL sermaye ile, 13 Kasım'da İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü'nde kuruldu.

3. Havalimanı halkın malıdır!

Yeniçağ Gazetesi Köşe yazarı Esfender Korkmaz bugünkü köşe yazısında Üçüncü Havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o yazı...

Temel Kotil: 3. havalimanıyla İstanbul lider konuma gelecek!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 3. havaalanının İstanbul'u lider konuma getireceğini söyleyerek, 'İstanbul'a yapılan üçüncü havaalanı dünya tarihini değiştirecek, dedi.

Eczacıbaşı Ormanada'da doları 2.19'a sabitledi!

Zekeriyaköy'de 220 dönüm arazi üzerine kurulan Ormanada, üçüncü havaalanı ve üçüncü köprü projelerine yakınlığı ve şehre ulaşım kolaylığı sayesinde Zekeriyaköy'ün en gözde projelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Makbule Maya: Arsa satışları yüzde 50 arttı!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkan Yardımcısı Makbule Yönel Maya, üçüncü havaalanı çevresinde yer alan bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 40-50 seviyelerinde artış yaşandığını belirtti.

Üçüncü Havaalanı İhalesi Haberi

Üçüncü Havaalanı İhalesi

Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe-Metrosu'nun temel atma töreninde konuşan Yıldırım, "Atatürk Havaalanı artık ihtiyaca cevap vermiyor. Sabiha Gökçen'i de devreye soktuk. Oda 12 milyonu aştı. O da artık ihtiyaca zor cevap veriyor. İstanbul'a dünyanın markası incisi bu şehre büyük bir havaalanı yakışmaz mı dedik? Sayın Başbakanımız talimat verdi. 3. Havaalanının ihalesine de eylül ayında çıkıyoruz" dedi.


Binali Yıldırım, "Bu havalanı öyle bir havaalanı değil. Bu havaalanı dünyanın sayılı havaalanlarından biri olacak. Kapasitesi 150 milyon... Türkiye'deki tüm hava taşımacılığından daha yüksek kapasiteye sahip olan İstanbul'un Türkiye'nin 2050 yılına kadar ihtiyaçlarına cevap verecek uluslararası 5 tane pisti ve 1 milyon metrekarenin üzerinde terminalleriyle dünyanın sayılı havaalanınlarından birini İstanbul'a kazandırıyoruz. Onun da çalışmalarını başlattık. Hayırlı uğurlu olsun" diye...