30 / 04 / 2024

Ucuza Sultanahmet otelleri

Ucuza Sultanahmet otelleri

İstanbul'un en önemli turizm merkezlerinden Sultanahmet 'te, belediye tarafından geçici ruhsat verilmeyerek ardı ardına kapatılan küçük otel işletmecileri ve çalışanları protesto gösterisi düzenledi.

1937 yılında Adliye Sarayı'nın Sultanahmet'e yapılması uygun değil!

1937 yılında Henri Prost, İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilmesini uygun bulmamış. Fransız Mimar Prost, Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilecek yeni binaların bölgenin ahengini bozacağını savunmuş.

Eresin Otelleri'nin yeni hedefi Londra!

Turizmdeki iniş çıkışlar, risklerini dengelemek isteyen otelcileri yeni arayışlara yöneltiyor. Bünyesindeki Eresin markasının yanı sıra,uluslararası markalarla işletilen üç tesisi bulunan Eresin Otelleri Londra'ya açılmak.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon projesi hazır!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem Sultanahmet Camisi’nin restorasyon programına alınacağını açıkladı. Adnan Ertem İstanbul’da orta ve büyük ölçekli camilerin restorasyonunun tamamlandığını belirtti.

Elite World Otelleri rotasını yurtdışına çevirdi!

2014 ve 2015 yıllarının kendileri için yatırım yılı olduğunu ifade eden Elite World Otelleri Zincir Genel Müdürü Ünsal Şınık, yüzlerini yurtdışına çevirdiklerini ifade etti.

Elite World Otelleri ilk resort otelini Marmaris'te açtı!

İstanbul Taksim'de iki, Elorya ve Van'da birer oteli olan Elite World Otelleri, Marmaris'te ilk 'resort' otelini Marmaris'te açtı. Otel, grubun beşinci oteli oldu.

Elite World Otelleri Marmaris'te otel açtı!

Arsa payı dahil toplam 490 milyon dolarlık yatırımla 4 yılda 5 otel açmayı planlayan Elite World Otelleri, plan dahilindeki zincirin beşinci oteli olan ilk resort yatırımını Marmaris’te açtı.

Sultanahmet'te Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) organizasyonuyla her yıl ramazan ayında Sultanahmet Meydanı'nda kurulan "Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı" açıldı.

2000 yılında Sultanahmet'teki tarihi evler yardım bekliyormuş!

2000 yılında Sultanahmet'te, çoğu bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan ve koruma altına alınması gereken tarihi Türk evleri, devletten ve Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği'nin yardımını bekliyormuş.

Sunis Otelleri, İzmir'de Taç Mahal oteli inşa edecek!

Dört ve beş yıldızlı 5 otel sahibi Sunis Otelleri, 200 milyon euroluk yatırımla İzmir'de 5 yıldızlı 4 oteli önümüzdeki 5 yılda tamamlayacak. İzmir'deki otellerden biri Taç Mahal'le birebir olacak, Seferihisar'da da denize sıfır termal oteli kurulacak.

Sunis Otelleri'nden İzmir'e 5 yıldızlı 4 otel!

Sunis Otelleri, toplam 200 milyon Euro'luk yatırımla İzmir'de 5 yıldızlı 4 oteli önümüzdeki 5 yılda tamamlayacak. İzmir'deki otellerden biri Tac Mahal'le birebir aynı olacak. Seferihisar'da da denize sıfır termal oteli kurulacak.

1994 yılında Sultanahmet Cezaevi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş!

1994 yılında eski Sultanahmet Cezaevi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş ve 1995 yılı sonunda tamamlanacakmış. Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiralanan tarihi cezaevi ''Four Seasons'' adıyla hizmet verecekmiş.

Türkiye'nin otelleri en kaliteli oteller arasında!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Yunanistan'ın ürünü adalar. Bizim ürünümüz kıyılarımız. Türkiye'nin otelleri kalite bakımından dünyanın en iyi otelleri arasında" dedi.

Ucuza Sultanahmet otelleri Haberi

Ucuza Sultanahmet otelleri

Sultanahmet meydanında kapanan 50 otelin işletmecileri ve çalışanları adına konuşan otel işletmecisi Yaşar Yavuz, imar planındaki sıkıntılara dikkat çekerek İstanbul Büyükşehir Belediyecinden bir an evvel bu dertlerine çare bulmasını talep ettiklerini belirtti. Yavuz, "Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demirle konuştuk. İmar planı konusunda destekçimiz olacağını belirtti." dedi. 



Otelciler protestonun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına yürüyüş yapmak istedi fakat izin verilmediği gerekçesiyle yürüyüş iptal edildi. Türkiye turizmi açısından önemli bir yere sahip Sultanahmet'te bulunan küçük oteller kapanma tehditi altında. Turistlerin büyük ilgi gösterdiği ve turizm sitelerinde yüksek notlar alarak turizme katkı sağlayan küçük oteller, imar planındaki sıkıntılar ve geçici ruhsatlann yenilenmemesi gibi sorunlar sebebiyle tek tek mühürleniyor. Şu ana kadar kapatılan yaklaşık 50 kadar otel işletmecileri ve çalışanlan seslerini duyurabilmek için Sultanahmet...