20 / 05 / 2024

Uganda ziyareti

Uganda ziyareti

Uganda, Türk şirketi ASB Grubu’na et üretimi amacıyla hayvancılık için büyük bir arazi tahsisi gerçekleştirdi. Şirket 300 milyon dolarlık yatırımla 15 bin kişiye kadar istihdam sağlayacak.

Türk emlak şirketi Uganda pazarına girdi

Türk emlak şirketi Vaal Real Estate, yaklaşık 30 milyon dolarlık projesiyle Uganda pazarına girdiğini bildirdi. Cadenza adı verilen konut projesinde 2027 yılında yaşamın başlaması planlanıyor.

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

Ünlü şarkıcı Akon, yeni fütüristik şehir projesini Uganda'da başlatıyor!

Senegal asıllı ünlü şarkıcı Akon, Senegal'den sonra Uganda'da da fütüristik şehir projesini başlatacağını duyurdu.

TİKA'nın Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

Uganda'da 3 katlı bina çöktü: 9 ölü!

Uganda'nın başkenti Kampala'da inşaat halindeki 3 katlı binanın çökmesi sonucu 9 kişi yaşamını yitirdi.

Uganda'da bina çöktü: 6 ölü 3 yaralı!

Uganda'nın başkenti Kampala'daki bir binanın çökmesi sebebiyle 6 kişi hayatını kaybetti. 

Türk mühendislerden Uganda'ya köprü!

Türk mühendis liderliğindeki 9 uluslararası gönüllü mühendis, Uganda'da Bududa bölgesinin Bukalasi köyüne gitti. Mühendisler, köylülerle yaya köprüsü inşa etti.

Sudan'dan Sevakin Adası açıklaması!

Sudan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında yapılan Sevakin Adası anlaşmasının Arap ülkelerinin güvenliğini tehdit edecek bir anlaşma olmadığı bildirdi.

Zonguldak'ta kamu yatırımları görüşüldü!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Faruk Çaturoğlu ziyareti sırasında kente yapılacak olan tersaneleri ve kamu yatırımları için arsa tahsisleri için görüşmeler sağladı. 

Ali Ağaoğlu'dan helikopterli bayramlaşma!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu bayramın ilk günü aile ziyareti için helikopteriyle Marmaris’ten İstanbul’a seyahat etti.

İKB'den Surinam'daki konut projelerine finansman!

İslam Kalkınma Bankası (İKB), Türkiye, Tunus, Uganda, Ürdün ve Surinam Cumhuriyeti'ndeki projelere 453 milyon dolar finansman sağlayacak. İKB, konut projesine 35 milyon dolar finansman sağlanmasını onayladı.

İKB, 453 milyon dolarlık proje finansmanını onayladı!

Suudi Arabistan merkezli İslam Kalkınma Bankası Türkiye, Tunus, Uganda, Ürdün ve Surinam Cumhuriyeti'nde çeşitli projelere 453 milyon dolar finansman sağlanmasını onayladı.

Aydın Nazilli'ye TOKİ geliyor!

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, TÜED Nazilli Şubesi ziyareti sırasında 'Nazilli'ye TOKİ gelecek' sözünü tuttu ve Durasıllı Güzelköy'de bulunan 170 bin 162 metrekare arsa TOKİ'ye emeklilere ev yapımı için tapusu verildi.

Uganda ziyareti Haberi

Uganda ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uganda ziyareti sırasında önemli bir işbirliğine de imza atıldı. Uganda Ekonomi Bakanı Matia Kasaija ve ASB Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Ayan, konuyla ilgili bir mutabakat zaptı imzaladı.


47 BİN DÖNÜM ARAZİ


Buna göre, Uganda hükümeti tarafından Türk şirketine, Kaweweta kentinde 47 kilometrekare (47 bin dönüm) arazi tahsis edildi. ASB Grubu bu arazide 300 milyon dolarlık yatırımla serbest bölge kuracak. Serbest bölgede onbinlerce büyükbaş hayvan beslenip üretilen etler daha çok ihraç edilecek. Bölge içerisinde, ayakkabı ve deri sanayii gibi hayvancılığa dayalı sanayi tesisleri de yer alacak. Besilik hayvanlar Brezilya’dan ithal edilecek. Serbest bölge için Uganda hükümeti vergi muafiyetleri sağlayacak. Proje tam faaliyete geçtiği zaman yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlanacak. ASB Grubu, Hazar Denizi, Türkmen ve Kazak...