29 / 04 / 2024

Türk emlak şirketi Uganda pazarına girdi

Türk emlak şirketi Uganda pazarına girdi

Türk emlak şirketi Vaal Real Estate, yaklaşık 30 milyon dolarlık projesiyle Uganda pazarına girdiğini bildirdi. Cadenza adı verilen konut projesinde 2027 yılında yaşamın başlaması planlanıyor.



Türk emlak şirketi Vaal Real Estate, yaklaşık 30 milyon dolarlık projesiyle Uganda pazarına girdiğini bildirdi. Şubat ayında lansmanı yapılan Cadenza adlı konut projesinin Kampala'daki lüks yaşam alanlarıyla sektörde öhe çıkması hedefleniyor.

'Afrika'nın Gayrimenkule Açılan Kapısı' sloganını benimseyen Cadenza projesinde stüdyo daireler, 1+1, 2+1 ve çatı katları olmak üzere farklı konut tipleri bulunuyor. Isıtmalı yüzme havuzu, barbekü alanı, spor salonu, çocuk oyun alanı bulunan projede, konsiyerj hizmeti de veriliyor.

Patronlardunyasi.com’da yer alan habere göre, 24 kattan oluşan Cazenda projesi şirketin Uganda'daki ve diğer faaliyet gösterdiği ülkelerdeki projeleri arasında en yüksek katlı olanı. Projede yer alan stüdyo dairelerin lansman fiyatları 77 bin 550 dolar 2+1’ler ise 220 bin 400 ABD Doları arasında değişiyor.

Vaal Real Estate Grup CEO'su Majeed Saad, şirketin Uganda pazarında yüksek zevklere hitap etmeyi hedeflediğini belirterek, küresel pazarlarda yüksek kaliteli, yenilikçi konut ve ticari mülkler sunma konusunda güçlü bir itibar kazandığını ifade etti.

KAMPALA’DA OLMAKTAN HEYECAN DUYUYORUZ

Majeed Saad sözlerini şöyle sürdürdü: “Vaal Real Estate'i Uganda'ya getirmekten ve Kampala'daki hareketli emlak sektörüne katkıda bulunmaktan heyecan duyuyoruz. Amacımız bölgede lüks yaşam için yeni standartlar belirleyerek bölge sakinlerine stil, konfor ve işlevselliğin somut örneği olan sofistike, çağdaş alanlar sunmak.”.

Şirket, Türkiye, Orta Doğu, Uganda, Kenya, Gana, Mısır ve Birleşik Krallık'taki projeleriyle gayrimenkul sektöründe yeni mükemmellik standartları belirlemeye devam ediyor.

UGANDA’DAKİ KONUT AÇIĞI 2,4 MİLYON

Vaal’ın Uganda'daki resmi açılışına başkanlık eden Ticaret, Sanayi ve Kooperatifler Bakanı David Bahati, hükümetin elverişli bir yatırım ortamı sağlama konusundaki kararlılğına dikkat çekti. Uganda da yakın gelecekte milyonlarca ek konuta ihtiyaç duyulacağını ifade eden Bakan Bahati, ülkenin konut açığının şu anda 2,4 milyon konut olduğunu ve bunun yaklaşık 1,4 milyonunun kırsal alanlarda yaşandığını belirtti. 900 bin konutun ise standartları karşılayamadığını ve yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Bahati, Uganda'nın beklenen nüfus artışıyla birlikte yakın gelecekte  3 milyondan fazla konuta ihtiyaç olacağını kaydetti.

Ev alma hayali kuranlara flaş uyarı: Deprem riski olmayan yerlerde ev fiyatları uçacak!

Sur Yapı Antalya Suites Cadde Dükkanları yüzde 15 indirimle satışa çıktı! 

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Geri Dön