15 / 05 / 2024

Ukrayna Devlet Başkanı

Ukrayna Devlet Başkanı

Ukrayna Devlet Başkanı olmasının yanında "Çikolata kralı" diye bilinen bir şekerleme üreticisi olan Poroshenko, Rusya'daki dev çikolata fabrikasını satışa çıkardı.

Fed Başkanı Powell telefon şakası kurbanı oldu! Ukrayna Devlet Başkanı olduklarını söylemişler!

Fed Başkanı Başkanı Jerome  Powell’ın iki Rus tarafından telefonla işletildiği ortaya çıktı. Görüşmenin internete düşen kayıtlarında Powell, Ukrayna Başkanı Zelenski olduğunu sandığı kişiyle Fed’in para politikası hakkında konuşuyor.

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

ABD yönetiminden Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık yeni güvenlik yardımı!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık yeni bir güvenlik yardımı yapacağını duyurdu.

Bayraktar'a Zelenskiy'den 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin elinden 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı aldı. aykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar attığı tweet ile "Bu kıymetli takdire layık gören Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ederim. Barış ve adaletin hakim olduğu bir dünya için

Brezilya Devlet Başkanı’nın 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi! İşte ayrıntılar...

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi. İşte Jair Bolsonaro'nun konuyla ilgili o açıklaması...

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki Rus işgalini durdurmayı kabul etmemesinden sonra batılı ülkeler tarafından Rusya’ya yeni yaptırımlar hayata geçirilirken, Ukrayna krizinde gevşeme göstergesi olmamasına karşın kriptoların devi Bitcoin haftasonu 38-40 bin dolar seviyesinde oldu. 

Melih Tavukçuoğlu, Büyük Kulüp'ün İkinci Başkanı oldu!

140 senedir sanatçı, iş insanı, bürokrat ve devlet insanlarını bünyesinde bir araya getiren Büyük Kulüp'te seçim sonucu belli oldu, Gündüz Kaptanoğlu Başkan, Melih Tavukçuoğlu da İkinci Başkan olarak seçildi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'den Bitcoin tasarısı açıklaması!

Dünyada dijital paraya geçmek için hazırlanan ilk ülke olan El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bukele, yaptığı açıklamada 4 sene önce Bitcoin'in kullanılması gerektiğine dikkat çektiğini anımsattı.

Ukrayna'da Kırımlılar için geçici konut inşa edilecek!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, işgalden sonra evsiz kalan Kırımlı Türkler için geçici olarak 500 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Vladimir Zelenskiy'den konut inşası açıklaması!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu yıl Türkiye-Ukrayna arasındaki stratejik ortaklığın 10. yıl dönümünü kutladıklarını kaydederek iki ülke arasındaki diyaloğun yoğunluğu ve konu yelpazesinin bu ortaklığın sözde olmadığını ve başarılarla desteklendiğini gösterdiğini belirtti.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'den deprem bölgesine 1800 konut sözü!

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, 6,4 büyüklüğünde depremin yaşandığı San Juan eyaletinde 1800 konutun inşa edilmesi için gerekli bütçenin ayrıldığını müjdeledi.

Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra'ya inşaat rüşveti soruşturması!

Peru Kongresi, ilk azil soruşturmasından sadece 51 gün sonra Devlet Başkanı Martin Vizcarra'yı görevden alma sürecini yeniden başlattı. Vizcarra 2011-2014 arasında Moquegua eyaletinin valisi olarak görev yaparken bir inşaat şirketinden 670 bin dolar rüşvet almakla suçlanıyor.

Türkiye Ukrayna'da inşaat faaliyetlerini artırıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında ortak bildiri yayınlandı. Yayınlanan bildiriye göre Türkiye 'Büyük İnşaat' ile Ukrayna’daki inşaat faaliyetlerini artırıyor!

Ukrayna Devlet Başkanı Haberi

Ukrayna Devlet Başkanı

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko’nun, sahibi olduğu Roshen çikolata fabrikasının Rusya’daki fabrikasını satışa çıkardığı bildirildi.


Konu ile ilgili Liga.net haber sitesine röportaj veren Roshen CEO’su Vyacheslav Moskalevsky, fabrikanın 200 milyon dolara satışa çıkarıldığını söyledi.


Moskalevsky, “Evet fabrikayı satışa çıkardık. Satışa çıkarır çıkarmaz da tüm gerçek alıcılar birden yok oldular” diyerek ortada alıcı olmadığını belirtti. Firmanın Rusya’nın Lipetsk şehrinde bulunan fabrikasının fiyatı ile ilgili ise Moskalevsky, “Yaklaşık 200 milyon dolar olarak belirledik” dedi.


Yılda 450 bin ton çikolata ve şekerleme üreten Roshen, dünyanın en büyük üreticilerinden birisi ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’ya ait.


Dünya



Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko’nun, sahibi olduğu Roshen çikolata fabrikasının Rusya’daki fabrikasını satışa çıkardığı bildirildi


Konu ile ilgili Liga.net haber sitesine röportaj veren Roshen...