01 / 05 / 2024

ülkeye gelmeden tapu işlemi halletme

ülkeye gelmeden tapu işlemi halletme

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Yabancılar, Türkiye'ye gelmeden gayrimenkul alım satımı yapabiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yurt dışında açılan Tapu ve Kadastro temsilcilikleri aracılığıyla ile ilk defa Türkiye'deki bir gayrimenkul, yabancı alıcı ve satıcılar tarafından ülkeye gelmeden satıldı.

Tapu işlemlerinde yeni düzenleme!

Tapu işlemlerinde yapılan yeni düzenlemeyle farklı illerde bulunan taraflar satış, bağış ve mal değişim işlemlerini bir araya gelmeden farklı kentlerdenyapabilecekler.

Tapu işlemlerinde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor!

Tapu işlemlerinde 15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemede, alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sunulacak...

Artık kimse ev alırken dolandırılmayacak!

Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sağlayan uygulama tapu müdürlüklerinde hizmete girecek.

Tapu işlemlerinde yeni dönem!

Farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sağlayan uygulama 15 Eylül'den itibaren tüm tapu müdürlüklerinde hizmete girecek.

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yaptı. 30 bin tapu işlemi yaptık. Tapuya gelmeden vatandaşlarımız her türlü işlemi yapıyorlar." dedi.

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 5 ülkede temsilcilik açıyor!

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yurt dışındaki Türk vatandaşları ve yabancı uyruklu kişiler, artık Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini 5 ülkede açılacak temsilciliklerde yapabilecek...

Yurtdışı tapu temsilcilikleri bürokrasiye takılmamalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ve yabancı ülke vatandaşlarının işlemlerini kolaylaştırmak amacı ile 12 ülkeye daha Tapu ve Kadastro temsilciliği açılacağını söylemişti. 

Murat Kurum: 12 ülkede tapu temsilciliği açacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 12 ülkeye Bakanlık tarafından tapu temsilcilikleri açılacağı yönündeki haberlere cevap verdi. Kurum, inşaat sektörünün yurt dışına açılacağını belirtti.

Erdoğan Bayraktar: Osmanlı tapu arşivleri kongrede tanıtılacak!

Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi öncesinde Arşiv Daire Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 6 Kasım'da kongre düzenliyor!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 6 Kasım'da Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi’yle ilgili öncü basın toplantısı düzenliyor...

ülkeye gelmeden tapu işlemi halletme Haberi

ülkeye gelmeden tapu işlemi halletme

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar artık Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yeni Şafak gazetesinden Yasemin Asan'ın haberine göre, bunun için ilk etapta Berlin, Düssseldorf, Bakü, Paris, Brüksel olmak üzere 12 farklı noktada büyükelçilik ve konsolosluklar bünyesinde tapu birimleri faaliyete geçmiş olacak.

ELEKTRONİK ORTAMDA GÜVENLİ İŞLEM


Tapu işlemlerinin alıcı ve satıcının farklı temsilcilikte bulunması halinde de yapılabilmesi mümkün hale geldi. Taraflardan birinin yurt içinde diğerinin yurt dışındaki temsilcilikte bulunması halinde de işlemlerin yapılabilmesi sağlandı. Uygulama ile yurt dışında yaşayan Avrupalı Türklerin ve yabancıların işlemleri Türkiye'ye gelmelerine ve vekaletname düzenlemelerine gerek kalmadan güvenli elektronik ortamda yapılabilecek.

'YOURKEYTURKEY' PORTALI HAZIRLANDI

Türkiye'ye yerleşme, yatırım yapma veya Türk vatandaşlığı kazanımı amacıyla taşınmaz edinmek isteyen yabancı yatırımcının, yatırım kararlarına yön verip taşınmaz edinim süreçlerini kolaylaştırarak...