02 / 05 / 2024

uludağ yaz turizmi

uludağ yaz turizmi

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'ın yaz turizmine açılma planları 2014 yılında gerçekleşmedi. Yetki karmaşası, otopark ve tuvalet gibi birçok sorunun yaşandığı Uludağ'da istenilen adımlar bir türlü atılamıyor.

Uludağ 12 ay turizm yapılabilen bir alana dönüştürülecek!

Bursa Uludağ'ın 12 ay vatandaşlara en güzel hizmeti vermesi için yürütülen çalışmalar ve yaşanan sıkıntılar, Bursa'da göreve yeni başlayan Vali Münir Karaloğlu tarafından düzenlenen bir toplantı ile ele alındı..

Türkiye’de bir ilk… Yepyeni bir lezzet: Az Şekerli Uludağ Portakallı Gazoz

Sıcak yaz günlerinde kim buz gibi bir gazoza hayır diyebilir ki… Gazoz deyince akla gelen marka da tabii ki Uludağ… Efsane Uludağ Gazozu’nu sevenler için artık yepyeni bir lezzet seçeneği daha var: Az Şekerli Uludağ Portakallı Gazoz…

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu! 

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Bedros Arda Kurçeren ve Talcon Uluslararası Yazılım ve Bil. Tek. A.Ş. ortaklığında kuruldu.

Uludağ'daki orman köşklerine büyük ilgi!

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Uludağ'da, bir otelin orman köşkleri, konforu ve manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Bursa Uludağ yeni yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla artık yaz aylarında da gelinmesi gereken önemli bir cazibe merkezi haline geldi.

Uludağ ve yamaçlarında yıkılması gereken çok kaçak yapı var!

Yazıma başlarken, Osmangazi Belediyesi'nin kendi hudutları ve yetki alanı içerisinde bulunan Uludağ ve yamaçlarındaki kaçak yapıları yıkma çalışmasını başlatmış olması nedeniyle kutluyorum.

Uludağ yaz turizmine açılacak mı?

Yılbaşı tatilini geçirmek üzere gittiğim Uludağ’da yanıtını aradığım soru şuydu: 50 yıldır ulusaldan uluslararası bir kayak merkezine evrilmesi gerekirken, nasıl olur da “bölgesel” sınırlara çekilir?

Uludağ'da 11 turizm tesisinin yapımına 2016’da başlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden 'Beyaz cennet' Uludağ'da hem yaz, hem de kış turizminin canlanması amacıyla 11 yeni turizm tesisinin projesini hazırladı. Tesislerin yapımına 2016’da başlanacak.

Ali Ağaoğlu Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı!

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Efsaneler Buluştu. En büyük ekonomi buluşması Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin 4.’sü Uludağ Grand Yazıcı Hotel’de yapıldı. Capital ve Ekonomist Dergilenin organizasyonunda yapılan zirveye Türkiye’nin ekonomi devleri katıldı.

NEF 4. Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne sponsor oldu!

Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin dördüncüsü bu yıl 13-14 Mart 2015’te Uludağ Grand Yazıcı Otel’de gerçekleştirilecek. Zirveye NEF sponsor oldu..

Uludağ'ın yaz turizmine açılma planları bakanlığa takıldı!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'ın yaz turizmine açılma planları 2014 yılında gerçekleşmedi. Yetki karmaşası, otopark ve tuvalet gibi birçok sorunun yaşandığı Uludağ'da istenilen adımlar bir türlü atılamıyor.

Uludağ'da kış turizmi! Kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı!

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı. Bu arada, kent merkezinde de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Rusya'daki ekonomik kriz turizmi de vuruyor!

Rusya'da giderek derinleşen ekonomik kriz, Türkiye'de ihracattan sonra turizmi de olumsuz etkilemeye başladı. 2015 yazı için yapılan rezervasyonlarda şimdiden yüzde 15 düşüş olurken, kaybın yüzde 30'u bulacağı öngörülüyor.

Ersin Yazıcı: Rize, turizmi ile ilgili yeni projeler geliştiriyoruz!

RİZE'DE " Turizmde Ne Yapabiliriz " toplantısı yapıldı. Rize Valisi Ersin Yazıcı turizmle ilgili yeni projeler geliştirdiklerini söyledi Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası 'nda düzenlendi.

uludağ yaz turizmi Haberi

uludağ yaz turizmi

Turizmciler Uludağ'da yetki ve sorumlulukların tek elde toplanarak çözümlerin hızlandırılmasını istiyor. İlk tesislerin 1950'li yıllarda açıldığı ve halen kamu misafirhanelerime birlikte 30 konaklama merkezinde yaklaşık 8 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'da yılların getirdiği sorunlar bir türlü çözülemiyor. Bakanlıklar arasında yaşanan yetki karmaşası, Ankara'nın üst yapıya yönelik yetkiyi Bursa Büyükşehir Belediyesine vermek istememesi zirvedeki hizmetlerin aksamasına sebep oluyor. Uludağ 1. Bölge'de yetki Milli Parklar Müdürlüğü"nde, 2. Bölge'de ise Kültür ve Turizm Bakanlığı"nda. Altyapı hizmetlerinin sorumluluğunu teslim alan Bursa Büyükşehir Belediyesi ise zirvede tek yetkili olmak istiyor. Belediye iktidar partisinden olmasına rağmen yetki bir türlü devredilmiyor. Zirvede kanalizasyon, içme suyu ve atık su gibi hizmetlerden belediye sorumlu tutulurken, otopark ve tuvalet gibi sosyal donatı alanlarının yapımından halen Ankara yetkili. 


TELEFERİK TEK OLUMLU...