06 / 05 / 2024

Uludağ 12 ay turizm yapılabilen bir alana dönüştürülecek!

Uludağ 12 ay turizm yapılabilen bir alana dönüştürülecek!

Bursa Uludağ'ın 12 ay vatandaşlara en güzel hizmeti vermesi için yürütülen çalışmalar ve yaşanan sıkıntılar, Bursa'da göreve yeni başlayan Vali Münir Karaloğlu tarafından düzenlenen bir toplantı ile ele alındı..



VALİ Münir Karaloğlu, Uludağ'ın ağırladığı turistlerin yüzde 50'sini yaz aylarında, yüzde 35'ini kış aylannda, yüzde 15'inn de bahar aylannda gelmesinin bilinenin aksine bir tablo olduğunu söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Uludağ'da dünyada başka yerde bulunmayan 171 endemik bitki çeşidi olduğunu, Apolyon kelebeği ile sakallı akbabaların da Uludağ'da nesli devam eden nadir türlerden olduğunu belirtti. Güngör, son 2 yılda imar planı çalışmalarının yürütüldüğü oteller bölgesinde ruhsata aykırı olarak toplam 23 bin metrekarelik alanın yıkılarak, otellerin tahsis belgesinde sunulan yapı durumlarına uygun hale getirildiğini anlattı. 

Yılda 115 bin araçla 800 bin kişinin, teleferik ile de 200 bin kişinin geldiği Uludağ'da hizmet verdiklerini belirten Yahya Güngör, "Eski otellerin olduğu 1. gelişim bölgesinde bir siluet yarışması tertiplendi. Bundan sonra bakanlık bir imar planı hazırladı. Şu anda onanması için Danıştay'da son karar bekleniyor. 


Otellerin eski tahsislerinin sürelerini, yeniden başlatıp plana ve mevzuata uygun olanlara yeniden 29 yıllık tahsis verme çalışmalarımız var. Uludağ imar planına uygun yapılar için bakanlığa yeniden müracaat etme imkanı sağlandı. Bu çerçevede 19 tesisten 8 tanesi evraklarını tamamlayarak müracaat etti. Oteller bölgelerinin alt yapı çalışmalarını protokol ile Büyükşehir Belediyesi'ne verdik. Kanalizasyon ile alakalı çalışmalar bitti. 

Şimdi şehre indirilmesi çalışması başlatıldı. Otopark, kongre merkezi, spor sahaları gibi üst yapı ile alakalı çalışmalarında planlaması bitti. Bu tesisleri de Büyükşehir Belediyesi yapacak. 

Bu çalışmaların başlaması ve kanalizasyonun şehre inmesi için bakanlık onayı bekleniyor" diye konuştu. 


Vali Münir Karaloğlu ise, toplantı sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Uludağ Milli Park bölgesinde inceleme, sorunları yerinde görme, taraflarla oturup meseleleri konuştuk. Büyükşehir Belediyesi birinci ve ikinci bölgede alt yapı, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarını yürütüyor. Çalışmaları yerinde görme şansını buldum. Milli Parklar Genel Müdürlüğünün orman içinde yürütmüş olduğu çalışmaları ve Bakacak seyir terasını inceledim. Yolları inceleyip en son yetkili arkadaşlardan sunum aldım. Bölgede sorunlarımız var. 

Bu sorunları anlamaya ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde bölgenin doğasını koruyup bölgedeki işletmelerin sorunlarını çözerek, Uludağ'ı 12 ay turizm yapılabilen bir alana dönüştürürüz" dedi. 



Bursa Hayat


Geri Dön