19 / 05 / 2024

uludağ yeni teleferik protesto

uludağ yeni teleferik protesto

'Uludağ'a Dokunma Platformu' üyeleri, yapımı süren yeni teleferik projesinde, devlet yetkililerinin ağaç kesmeden tamamlanacağı açıklamalarına ve yürütmeyi durdurma kararına rağmen ağaç kesilerek inşaatın devam etmesini protesto etti...

Akfen Holding'ten Uludağ'a yeni otel! Akfen Club geliyor!

Akfen Holding Uludağ'a 40 odalı yeni butik otel inşa edecek. Akfen Holding'in sahibi Hamdi Akın projeye dair bilgiler verdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Cudi Dağı'na teleferik müjdesi!

Şırnak'ta yüzde 62'ye yakın oyla belediye başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Yarka bölge için yeni hedeflerini ve Cudi Dağı'na teleferik yapma planını duyurdu. 

Bartın'a teleferik müjdesi!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni dönem için projelerini anlattı. Akın, ''TOKİ mevkiinde hayata geçireceğimiz alandan Gazhane Parkı’na teleferik yapacağız'' diye konuştu.

Uludağ'ın eteklerinde yeni tünel inşaatı başladı!

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Uludağ'ın eteklerinde inşa edilecek tünel ve viyadük için çalışmaların başladığını açıkladı. Esgin, bölgede 2 kilometrelik bir tünel çalışması ve 220 metrelik bir viyadük çalışması yapılacağını söyledi.

İstanbul'da 12 yeni teleferik hattı geliyor!

İstanbulluların hizmet etmek üzere planlanan 12 yeni teleferik hattının inşaatı 2019 sonrasında başlayacak. Peki 12 yeni teleferik hattı sizin evinizin oradan geçiyor mu?

Uludağ Üniversitesi'ne 20 bin kişilik cami!

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na inşa edilecek olan 20 bin kişilik ‘Yeni Camii’nin temeli, törenle atıldı.

İstanbul'a 10 yeni teleferik hattı geliyor!

İBB, 2019 yılı ve sonrasında 10 teleferik hattı inşa etmeyi planlıyor. İBB, Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk Teleferik Tesisi için 21 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

Bursa yeni teleferik hattı ihalesi Haziran'da!

Bursa’nın 9 kilometrelik teleferiği Teleferik Holding tarafından 4 kilometrelik yeni hat ile kent merkezindeki Gökdere Parkı’na indirilecek. Yeni ile yapılacak yolculuk 2019 yılında gerçekleşecek.

Alanya Teleferik projesi Haziran'da açılacak!

Türk turizmine yeni bir soluk getirecek olan Alanya Teleferik için geri sayım başladı. Teleferik Holding’in ikinci büyük yatırımı olan projede, teleferiğin direk ve ekipmanları Rus yapımı helikopterle monte edildi.

Amanoslar'a teleferik ve kayak merkezi geliyor!

Amanoslar'daki Düldül Dağı'na teleferik ve mesire alanı yapılacak. Bu proje ile Amanoslar'ın Uludağ'a rakip olacağı konuşuluyor.

İstanbul'da açılacak 10 yeni teleferik hattı!

İstanbul'da 2017'de 2 ve 2019 sonrasında 8 yeni teleferik hattı açılacak. İşte İstanbul'da ayağınızı yerden kesecek 10 yeni teleferik hattı!

İstanbul’a yeni metrobüs hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP'nin Büyükçekmece'de düzenlenen etkinliğinde konuştu. Topbaş, İstanbul'da yeni bir metrobüs hattının üzerinde çalışıldığını ve Büyükçekmece Sahili'nden TÜYAP’a kadar teleferik kurulacağının müjdesini verdi.

uludağ yeni teleferik protesto Haberi

uludağ yeni teleferik protesto

'Uludağ'a Dokunma Platformu' üyeleri, yapımı süren yeni teleferik projesinde, devlet yetkililerinin ağaç kesmeden tamamlanacağı açıklamaları ve bu yönde alınmış mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen ağaç kesilerek inşaatın sürdürüldüğünü, bungalow inşaatlarının mahkemenin iptal kararına rağmen tamamlandığını bildirerek, eylem yaptı.


Bursa Barosu, Şehir Plancıları Odası, DOĞADER, Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu, Bakut, Zirve Dağcılık'ın oluşturduğu Uludağ'a Dokunma Platformu, 'Türkiye'nin Beyaz Cenneti' olarak nitelendirilen Uludağ'daki uygulamalar ile ilgili Uludağ Sarıalan'da basın açıklaması yaptı. DOĞADER Başkanı Murat Demir, Uludağ'daki yeni teleferik projesi ile bungalow tipi evlerin yapımını protesto etmeye geldiklerini bildirerek, yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen yapılan hukuksuzluğa karşı dağa sahip çıkacaklarını söyledi. Platform adına Bursa Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Avukat Eralp Atabek konuştu. Milli Park ilan edilerek koruma altına alınan yerlerin Avrupa'da yüzde...