08 / 05 / 2024

Ulus Vadi Sitesi

Ulus Vadi Sitesi

Türkiye’nin en kapsamlı veritabanına sahip REIDIN’de yer alan bütün projeleri kronolojik olarak sıraladık ve bu konutların isimlerinin ufak bir analizini gerçekleştirdik...

Hande Erçel Ulus'a taşındı!

9 aydır aşk yaşayan Hande Erçel ve Murat Dalkılıç arasında ilk kavga çıktı. Dalkılıç'ın Beykoz Çubuklu Vadi Konakları'ndaki evinde kalan Erçel, aylık kirası 6 bin lira olan Ulus'ta bir eve taşındı.

Naciye Sultan Sitesi'nde aidatlar geri ödenecek!

İstanbul Ulus'ta her bir dairesi milyonlarca lira olan Boğaz'a nazır Naciye Sultan Sitesi için 2009 yılındaki aidatlarla ilgili görülen dava sonuçlandı. 

Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı!

İstanbul Ulus'taki milyon dolarlık Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı. 2009'daki aidatların nerelerde harcandığı belgelenemediği için dava açıldı.

Beşiktaş Sarı Konaklar Sitesi'nde 8 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beşiktaş ilçesi Levent -Etiler - Ulus arasında kalan Akatlar semtinde yer alan Sarı Konaklar Sitesi'ndeki gayrimenkul 8 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Vadişehir Sitesi Başakşehir fiyatları!

Vadişehir Sitesi Başakşehir fiyatları 545 bin TL'den başlayarak değişiyor. 650 konut ve 60 dükkandan oluşan Vadişehir Başakşehir projesinde konut teslimlerinin Nisan 2017 yılında yapılması planlanıyor...

1999 yılında Boğaziçi Sitesi'nde 1.300.000 dolara satılık daire!

1999 yılında Ulus Boğaziçi Sitesi'nde bulunan Boğaz manzaralı 200 metrekarelik bahçe katı ultra lüks bir daire 1 milyon 300 bin dolara (613 milyar lira) satılacakmış.

Vadişehir'e www.vadisehir.com.tr'den ön talep toplanıyor!

İstanbul Başakşehir'de Irmak Group ve Çolakoğlu Yapı ortaklığında inşa edilecek olan Vadişehir projesinin resmi internet sitesi www.vadisehir.com.tr adresinden ön talep toplanıyor...

Topaz Yapı, Gazeteciler Sitesi'ni dönüştürmek istiyor!

Topaz Yapı, Etiler’deki Basın Sitesi, Akatlar’daki 4,5, 6 ve 7. Gazeteciler Sitesi, Ulus’taki Gazete Muhabirleri Sitesi ile pazarlıklara başladı. Teknik Yapı, Emekli Subay Evleri'ne; Ağaoğlu da Zümrüt ve Noterler Sitesi'ne teklif verdi.

Gümüş Vadi Sitesi Taşdelen'de icradan 800 bin TL'ye satılık 4 daire!

Çekmeköy Taşdelen'de yer alan Gümüş Vadi Sitesi'ndeki 4 daire Anadolu 1. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkıyor. İhalesi 23 Eylül'de yapılacak dairelerin toplam fiyatı 800 bin TL olarak belirlendi.

Vadi Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Vadi Yatırım İnşaat Anonim Şirketi 5 milyon TL'lik sermaye ile 22 Mayıs'ta Yenibosna Çobançeşme Mahallesi, Sanayi Caddesi, Acar Sitesi'nde kuruldu.

Ebru Şallı, Ulus Savoy Sitesi'ndeki evini yeniledi!

Sunucu Ebru Şallı, Ulus Savoy Sitesi’nde ferah ve aydınlık bir bahçe dubleksinde yaşıyor. Şallı, kısa sürede kendi dekore ettiği evde, modern ve sade bir çizgi yaratmaya önem vermiş.

Başakşehir Başak Vadi Konutları nerede?

Başakşehir Başak Vadi Konutları nerede sorusunun yanıtı şöyle: Seyit Nizam Mah. Demirciler Sanayi Sitesi 6. Yol Galaksi 1 İş Merkezi Kat:3 Büro:65 Zeytinburnu / İSTANBUL

İnanlar İnşaat'tan yeni Terrace Vadi!

İnanlar İnşaat'ın imzasıyla yaşama geçirilecek olan Terrace Vadi projesi ön talep toplama süreciyle başlangıç yapıyor. Terrace Vadi projesiyle ilgili tüm bilgiler Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi www.emlakkulisi.com'da yer alacak...

Ulus Vadi Sitesi Haberi

Ulus Vadi Sitesi

Türkiye, “projeli konut” kavramıyla tanışalı henüz çok uzun bir zaman olmadı. 1990’larda başlayan bu yeni yerleşim / yaşam anlayışı, kısa bir süre içinde yaygınlık kazanarak hayatımızın bir parçası haline geldi. İlk başta sadece konut olarak başlayan projeler son dönemlerde içinde konut, alışveriş merkezi, otel ve ofis elementi barındırır şekilde geliştirilmeye başlandı.


Projeler yaygınlaştıkça, onlara verilen isimler de değişti. Daha basit, mütevazı isimlerin yerini, projeyi öne çıkartan, akılda kalıcılığı yüksek, fark yaratan isimler almaya başladı. REIDIN olarak veri tabanımızda yer alan bütün “markalı olarak adlandırılan” projeleri kronolojik olarak sıralayıp inceledik ve “proje” isimleriyle ilgili küçük bir analiz yaptık.


1990’lar: Sade ve Türkçe


İlk projelerin isimlerine baktığımızda, daha çok bulundukları yeri yansıttıklarını görüyoruz. Ulus Vadi Sitesi (İstanbul - 1998), Nakkaştepe Sitesi (İstanbul - 1994),...