29 / 04 / 2024

ulusal park

ulusal park

Ulusal park olarak da bilinen milli park nedir, milli parklarımızı korumak neden önemlidir? Detayları haberimizde...

Gölbaşı'nda şehir parkı açıldı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ‘Şehir Parkı’nın’ tanıtımını yerel ve ulusal basına düzenlenen kahvaltıda gerçekleştirdi..

Adıyaman Park AVM 2017'de açılıyor!

Toplam 72 bin metrekare kapalı alana sahip olan Adıyaman Park’ın 30 bin metrekare kiralanabilir alanı ile ulusal tekstil markalarından teraslı yeme-içme alanlarına, eğlence ünitelerinden yüksek teknolojili sinema salonlarına kadar birçok ilki Adıyaman’a 2017 sonbaharında getiriyor.

Yeni Zelanda'daki Awaroa Plajı ulusal park olacak!

Yeni Zelanda’da Awaroa adlı özel bir plajı satın alarak herkese açık bir kamu alanı haline getirmek isteyen çevreciler, 2.3 milyon dolar (6.9 milyon TL) topladı. Plaj, ulusal park olacak.

Konyaaltı 23 Nisan Parkı'na 3 bin kişilik anfi tiyatro yapılacak!

Konyaaltı Belediyesi sınırları içinde bulunan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı içinde yer alan anfi tiyatronun 1500 kişi olan kapasitesi 3 bine çıkartılıyor.

Vialand, Avrupa'nın En İyi 5'inci Tema Park'ı ödülünü aldı!

Türkiye’nin ilk Tema Park’ı olarak 2,5 yıl önce kapılarını açan Vialand, Uluslararası ve Ulusal ödüllere doymuyor.

Çin'de camdan köprü inşa edildi!

Çin'in Hunan eyaletindeki Şiniuzhai Ulusal Parkı'nda bir kanyon üzerinde inşa edilen cam köprü 300 metre uzunluğunda. Yerden 180 metre yükseklikte bulunan cam köprünün inşasında 22 milimetrelik iki katlı cam kullanıldı.

Çin'de dünyanın en uzun cam köprüsü inşa edildi!

Çin'in Hunan eyaletindeki Şiniuzhai Ulusal Parkı'nda bir kanyon üzerinde 300 metre uzunluğunda cam köprü inşa edildi. Yerden 180 metre yükseklikte bulunan cam köprünün inşasında 22 milimetrelik iki katlı cam kullanıldı.

Muğla Rüya Park AVM açıldı!

Muğla Menteşe ilçesinin yeni Alışveriş Merkezi Rüya Park AVM düzenlenen törenle açıldı. Menteşe ilçesinin yeni Alışveriş Merkezi Rüya Park AVM yerel, ulusal ve uluslararası markaları bünyesinde bulunduruyor.

Güneş Kaliforniya'da çölün ortasındaki evin değeri 3 milyon dolar!

Güney Kaliforniya’nın en yüksek çölünde bulunan Joshua Tree Ulusal Parkı’ndaki şaheser ev, yapısı betonarme fakat görünüşüyle Amerika’nın güneybatısına yayılmış Kızılderili evlerini andırıyor..

Kaliforniya Yosemite Ulusal Parkı'nda yangın çıktı!

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Yosemite Ulusal Parkı'nda cumartesi gecesi çıkan yangın, paniğe neden oldu. Küçük bir kıvılcımla başladığı belirtilen yangında 15 bin kilometrekarelik alan kül oldu...

Calsazio köyü 245 bin Euro’ya satışa çıktı!

İtalyan Alpleri’ndeki Calsazio köyü Ebay’de 245 bin Euro’ya (550 bin TL) satışa çıkarıldı. Gran Paradiso Ulusal Parkı’nın hemen dışında bulunan dağ köyündeki 14 taş ve ahşap evin çoğunun oldukça kötü durumda olduğu belirtildi.

Alpler'deki Calsazio köyü 245 bin Euro’ya satışa çıktı!

İtalyan Alpleri’ndeki Calsazio köyü Ebay’de 245 bin Euro’ya (550 bin TL) satışa çıkarıldı. Gran Paradiso Ulusal Parkı’nın hemen dışında bulunan dağ köyündeki 14 taş ve ahşap evin çoğunun oldukça kötü durumda olduğu belirtildi.

Konya 80 Binde Devr-i Alem Parkı hizmete açıldı!

Meram Belediyesi tarafından yapılan ve Konya turizmine önemli katkı sağlaması hedeflenen 80 Binde Devr-i Alem Parkı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ziyarete açıldı...

ulusal park Haberi

ulusal park

Milli park nedir?

Ulusal park olarak da denen milli parklarımız ile ilgili hususlar 2873 sayılı Milli Parklar Kanununun 2. maddesinde ele alınmıştır. Buna göre milli park nedir kısaca tanımlamak gerekirse;


"Milli park, bilimsel ve estetik bakımdan, milli ve milletlerarası ender bulunan tabii ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarıdır."


Türkiye'de 31 Ağustos 1956 tarihinde kabul edilen 6831 sayılı Orman Kanununun 25. maddesinde "VI. Milli parklar:" başlığı altında söz konusu husus ilk kez yasal olarak ele alınmıştır.


Madde 25: "Orman Genel Müdürlüğü; mevkii ve özelliği dolayısıyla lüzum göreceği ormanları ve orman rejimine giren sahaları; bilim ve fennin istifadesine tahsis etmek, tabiatı muhafaza etmek, yurdun güzelliğini sağlamak, toplumun çeşitli spor ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak, turistik hareketlere imkan vermek maksadıyla,...