17 / 05 / 2024

Uluslararası Finansal Forumu

Uluslararası Finansal Forumu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) ortak düzenleyicisi olduğu Uluslararası Finansal Sistemler Forumu ( International Forum on Financial Systems-IFFS ) İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde başladı...

Morgan Stanley'den TL açıklaması! 1 kuruşu olanı bile çok çok yakından ilgilendiriyor!

Uluslararası finansal kuruluşların önde gelenlerinden ve Türkiye’de de faaliyet gösteren Morgan Stanley, Türkiye’de Mayıs ayında yapılacak seçimlerin ekonomi ve piyasalar üzerindeki etkilerini analiz eden 3 senaryolu bir araştırma yayımladı. 

Deniz Finansal Kiralama'nın ulusal notu 'AA' olarak teyit edildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Deniz Finansal Kiralama A.Ş.'nin  uzun vade yerel para notunu "BB-", kısa vadeli yabancı para ve yerel para notlarını "B", destek notunu "4" ve ulusal notunu "AA" olarak teyit etti.

Trend GYO, Arkan Ergin Uluslararası Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2020 2020 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için Arkan Ergin Uluslararası Bağımsız Denetim A.Ş. ile anlaştı...

Moody's: Düşük fiyatlar petrol ve doğal gaz şirketlerinin finansal risklerini artırdı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, düşük petrol fiyatlarının 2020 yılında petrol ve doğal gaz şirketlerine ilişkin finansal riskleri artırdığını aktardı.

Moody's: Küresel finansal koşullar ılımlı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, küresel finansal şartların yükselen tahvil fiyatlarına rağmen ılımlı görünüm sergilediğini belirtti.

Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu kapılarını açtı!

Turkuvaz Medya'nın THY ana sponsorluğunda gerçekleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu Moskova'da kapılarını açtı.

İstanbul Yeni Havalimanı, Dünya Havacılık Forumu'nda tanıtılacak!

İGA şirketi tarafından, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının Brezilya'da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtılacak.

Rosavtodor ve IC İçtaş İnşaat'tan otoyol projeleri anlaşması!

Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında IC İçtaş İnşaat ve Rusya Federal Karayolları Genel Müdürlüğü (Rosavtodor) arasında hayata geçirilecek otoyol projelerine yönelik protokol imzalandı.

7. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu gerçekleşti!

Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu'nda konuşan Güler Sabancı, iklim sorunları ile mücadelede konusunda önceliğin enerji sektörünün dönüşümü olduğunu ifade etti.

İkinci Türkiye - İran Forumu gerçekleştirildi!

İkinci Türkiye - İran Forumu, 26-27 Aralık 2015 tarihinde Tahran’da gerçekleştirildi. Forumda ‘Sektörel ve Finansal Derinleşme için Fırsatlar’ ana teması üzerine odaklanıldı.

2. Türkiye-İran Forumu 26-27 Aralık'ta gerçekleşecek!

Ana teması ‘Sektörel ve Finansal Derinleşme için Fırsatlar’ olarak belirlenen 2. Türkiye-İran Forumu Van Valiliği, DAKA stratejik partnerliğinde,IPIS ile TASAM ev sahipliğinde 26-27 Aralık 2015 tarihlerinde Tahran’da gerçekleşecek.

Şişecam’ın 2014 Yılı Faaliyet Raporu’na uluslararası ödül!

Şişecam, yıllık finansal raporlaması ile uluslararası alanda bir ödüle daha layık görüldü. Şişecam Faaliyet Raporu Vizyon Ödülleri’ yarışmasında, ‘Holdingler, Sanayiciler, Yatırımcılar’ kategorisinde ‘Gümüş Ödül’ün sahibi oldu.

IMF'den finansal istikrar uyarısı!

Uluslararası Para Fonu ( IMF ) uzun süredir düşük seviyelerde tutulan faiz oranlarının gereğinden fazla risk almaya yol açarak finansal istikrarı tehdit ettiği uyarısında bulundu.

Uluslararası Finansal Forumu Haberi

Uluslararası Finansal Forumu




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) ortak düzenleyicisi olduğu Uluslararası Finansal Sistemler Forumu (International Forum on Financial Systems-IFFS) İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde başladı.


"Sürdürülebilir Kalkınma için Sürdürülebilir Finans" teması altında düzenlenen Forumun açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, "Mevcut Küresel Finansal Sistem, derin bir şekilde sallanırken, ülkemiz, bölgemiz ve dünyada, sancılı ve acılı geçen bu günlerde, küresel anlamda, köklü bir paradigma değişimine ihtiyaç var." dedi.


OLPAK bu konuda şunları söyledi;


Dünyanın, siyasi ve iktisadi haritasında güç merkezlerinin değişip, ağırlık merkezinin, Batı serüveninden sonra, tekrar Doğu’ya kaydığının tartışıldığı bir süreçteyiz. Bu süreç, Batı-Doğu arasındaki çarpıklıktan başlayarak, dengeleri değiştirecek görünüyor.


Gelişmiş ülkeler, 1929 krizinden çıkmak için, insanlığı, maliyeti çok ağır olan bir savaşa sürüklediler. Krize, yine savaşla mı çözüm aranacak? Gelişmiş ülkeler, krizi...