09 / 05 / 2024

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Proje Koordinatörü Nalan Üker

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Proje Koordinatörü Nalan Üker

Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı ‘Küçükçekmece Risk Azaltma Yöntemleri Benimsenerek Afete Hazırlık Sosyal Kalkınma ve Kentsel Mekan Kalitesinin Artırılması Projesi’ kapanış toplantısı yapıldı.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Mavi aksesuar ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim fırsatı mavi.com.tr’de! İşte 25 Eylül 2022 Mavi fiyat listesi

Yüzünü uluslararası pazara dönen Türk denim markası Mavi, online satış mağazasında aksesuarlarda yüzde 50’ye varan indirim uyguluyor. İşte 25 Eylül 2022 Mavi fiyat listesi

Adana Yumurtalık Sahili Mavi Bayrak ödülü aldı!

Adana Valisi Mustafa Büyük, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası "Mavi Bayrak" çevre ödülüne, kentte ilk olarak Yumurtalık ilçesindeki sahilin layık görüldüğünü bildirdi.

Türkiye Mavi Bayrak sıralamasında dünya ikincisi oldu!

Plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülü Mavi Bayrak sıralamasında Türkiye dünya ikincisi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı"Tüm kıyılarımızda Mavi Bayrak dalgalanmasını sağlamak için bakanlık olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" dedi.

4. Loryma Yaz Kupası başlıyor!

500'ü aşkın yat kapasitesiyle hizmet veren uluslararası "Mavi Bayrak" ödüllü Martı Marina & Yacht Club, bu yıl 4.sü düzenlenecek olan "Loryma Yaz Kupası" için geri sayıma başladı.

Martı Marina ev sahipliğinde 4. Lorma yaz kupası başlıyor!

500’ü aşkın yat kapasitesiyle hizmet veren uluslararası “Mavi Bayrak” ödüllü Martı Marina & Yacht Club, bu yıl 4.sü düzenlenecek olan “Loryma Yaz Kupası” için geri sayıma başladı.

Türkiye'nin ilk yat festivali Hisarönü'nde!

500'ü aşkın yat kapasitesiyle hizmet veren uluslararası "Mavi Bayrak" ödüllü Martı Marina & Yacht Club, heyecanlı bir festivale ev sahipliği yapacak Aegean Yachting Festivali için geri sayım başladı.

İğneada, Mavi Bayrak'a aday oldu!

Karadeniz kıyısında yaklaşık 20 kilometrelik kumsala sahip İğneada, koruma altındaki yedi gölü, /engin doğası, adeta oksijen çadırından farksız havasını ve temizliğini uluslararası temiz deniz ve plaj ödülü Mavi Bayrak ile tescillemek istiyor

Mavi bayraklı plajlar, 10 yılda ikiye katlandı!

İlk kez 1994 yılında 12 plajın uluslararası çevre ödülü mavi bayrak almaya hak kazandığı Türkiye'de, son 10 yılda mavi bayraklı plaj sayısı ikiye katlanarak 397'ye ulaştı.

Martı Hemithea Hotel konuklarına deniz uçağı hizmeti sunuyor!

Lüks tatil anlayışını yeniden tanımlayan Martı Hemithea Hotel ve uluslararası “ Mavi Bayrak ” ödüllü Martı Marina & Yacht Club konuklarına sunduğu ayrıcalıklı hizmeti yolculuğa da taşıyor.

Türkiye 397 mavi bayrak ile dünyada üçüncü sırada yer alıyor!

Türkiye 397 mavi bayrak ile dünayada üçüncü sırada yer alıyor. mavi bayrak, denizin ve çevresinin temizliğinin, uluslararası simgesi, Eğer bu bayrak dalgalanıyorsa, orada 33 uluslararası 33 çevre kriterine uyguluyor demek.

Türkiye'de 397 plaj ve 22 marina mavi bayrak almaya hak kazandı!

Foundation for Environmental Education (FEE) ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Uluslararası Mavi Bayrak Programının 2014 yılı için mavi bayrak alan plaj ve marinaları belli oldu...

Türkiye’deki mavi bayraklı plaj sayısı 397'ye, marina sayısı 22'ye çıktı!

TURÇEV, 2014 yılında uluslararası niteliğe sahip 'Mavi Bayrak' ödülüne hak kazanan plaj ve marinalar açıkladı. Türkiye’deki mavi bayraklı plaj sayısının 14 artarak 397’ye, 21 olan marina sayısının ise 22’ye yükseldiği bildirildi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Proje Koordinatörü Nalan Üker Haberi

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Proje Koordinatörü Nalan Üker


Courtyard Marriott İstanbul İnternational Airport Hotel’de gerçekleşen toplantıya; Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve proje ortakları katıldı.


‘İlçe risk haritaları güncellendi'


Genel amacı, Küçükçekmece’de afete karşı risk azaltma yaklaşım ve yöntemlerinin benimsenerek doğal ve doğal olmayan afetler sonucu oluşabilecek yıkım ve kayıpların önüne geçilmesi olan proje ile ilgili bilgi veren Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Proje Koordinatörü Nalan Üker, projenin ulusal deprem stratejisine hizmet eden bir nitelikte olduğunun altını çizerek, proje kapsamında ilçe afet sisteminin ve ilçeye özel risk analizi ile etüd raporlarının hazırlandığını,  ilçe risk haritalarının güncellendiğini ifade etti.


‘Önce insanımızı hazırlamalıyız' 


Küçükçekmece’nin afete hazırlandığını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ‘Afetlere hazırlanmadan önce bir zihniyet hazırlığı yapılması gerektiğini belirterek, ‘Aslında çok...