15 / 05 / 2024

Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı

Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı

Numan Kurtulmuş, Mostar’ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmak istiyoruz dedi

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaatı başladı! 

Kazakistan ve Özbekistan sınırında yapılacak Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi politikası uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin açıklamaları ve yeni ekonomi politikasını içeren mesajları uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor.

Mega projeler uluslararası finansmanla hayata geçirilecek!

Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) göre, ihalesi yapılmamış ve ihalesi yapılmış ancak başlanmamış projeler askıya alınacak ve mega-altyapı projeleri doğrudan yabancı yatırım yoluyla, uluslararası finansmanla inşa edilecek.

Sabahattin Zaim Üniversitesi İSEFAM açıldı!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) tarafından hayata geçirilen Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) açıldı.

İZÜ Uluslararası İslam Ekonomi ve Finans Merkezi açıldı!

İZÜ Rektörü Bulut: "Merkezimiz Türkiye'de bir ilk ve bu alandaki en büyük araştırma merkezi. Merkez, Londra, New York ve Frankfurt gibi merkezlere dağılmış Müslüman ülke sermayelerinin İstanbul'da toplanmasına ivme kazandırmayı hedefliyor" dedi.

Ahmet Erdem: Ekonomi ve yatırım ortamı iyileştiriliyor!

Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nda konuşan Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, ekonomi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi yönündeki çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

Uluslararası net doğrudan yatırım girişi Ocak'ta yüzde 64,1 geriledi!

Ekonomi Bakanlığı, ocak ayına ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni"ni yayımladı. Türkiye'ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,1 azalarak 620 milyon dolar oldu

UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'na ziyaretçi akını!

23-27 Şubat tarihleri arasında 28.si gerçekleşen inşaat ve yapı sektörünün en prestijli fuarı UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı ekonomi adında olumlu gelişmelere sahne oldu.

Uluslararası doğrudan yatırım yüzde 35,5 arttı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, uluslararası doğrudan yatırım konusunda Türkiye ekonomisinin çok iyi performans sergilediğini belirterek, " 2015 yılını yüzde 35-40'lar civarında artışla kapatacağız" dedi.

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 42 Türk firma!

'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesine Türkiye'den 42 firma girdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, listede yer alan firmaların toplam yurtdışı gelirlerinin yüzde 6.4 artış kaydederek 2013'te 544 milyar dolara ulaştığını söyledi...

Nihat Zeybekci: Uluslararası yatırımlar ilk yarıda yüzde 28 arttı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yılın ilk yarısında gerçekleşen 6 milyar 763 milyon dolar tutarındaki uluslararası doğrudan yatırım miktarının bunun en güzel kanıtı olduğunu ifade etti.

Uluslararası doğrudan yatırımlar yüzde 25.2 arttı!

Ekonomi Bakanlığı'nın yayımladığı "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni"ne göre bu yılın ilk 5 ayında 5 milyar 696 milyon dolar net doğrudan uluslararası yatırım girişi oldu

Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı Haberi

Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı

Kurtulmuş, Türkiye’nin "ortak ülke" olduğu 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı’na katılmak üzere özel uçak "GVA" ile Mostar’a geldi.


Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Mostar Belediye Başkanı Ljubo Beslic, Mostar Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanlı ve diğer ilgililer tarafından Mostar Havalimanı’nda karşılanan Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki heyetle Koski Mehmet Paşa Camisi’ni ziyaret etti. Kurtulmuş, cami avlusuna geçerek Mostar Köprüsü'nü de fotoğrafladı.


Kurtulmuş, burada gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Mostar’ın hemen savaştan sonraki halini de hatırladığını, Osmanlı’dan kalma bütün eserlerin, Mostar Köprüsü’nün, camilerin, binaların delik değişik edildiğini aktardı.


Mostar’ın artık yavaş yavaş toparlandığını ifade eden Kurtulmuş, "Gördüğümüz kadarıyla şehir, özellikle son birkaç yılda daha da iyi bir hale gelmiş. Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden...