13 / 05 / 2024

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı

Türkmenistan devleti tarafından Gap İnşaat'a yaptırılan Hazar Denizi kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na, Amerika'dan dünyanın en prestijli ödülü geldi..

Türkiye uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için güvenli liman!

Ekim ayında uluslararası yatırımcıya konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 23 artarak 5 bin 331 oldu. Gayrimenkul satışındaki ivmenin sektör adına umut verdiğini dile getiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Başkanı (GİGDER) Ömer Faruk Akbal, Türkiye’nin gayrimenkul ihracatın

Uluslararası liman sayısı 181'e çıktı!

Bursa Sanmar Tersanesi'nde düzenlenen törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Uluslararası liman sayımız 152'den 181'e çıktı'' diye konuştu. 

Çimento sektörü 520 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor!

Antalya’da gerçekleşen 15. Uluslararası TÇMB Teknik Seminer ve Sergisi’nde açılış konuşmasını yapan TÇMB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suat Çalbıyık,''Çimento sektörü 520 bin konutun günlük ihtiyacına karşılık gelen elektriği atık ısıdan elde ediyor'' dedi.

Türkiye’nin en büyük otomotiv limanı için Japonya’dan kredi!

Türkiye’nin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan otomotiv odaklı Ro-Ro limanının inşası için OYAK tarafından, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası ve MUFG Bank ile kredi anlaşması imzalandı.

Esenyurtlu konut mağdurlarından yeni eylem!

Esenyurtlu konut mağdurları Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek eylem yaptı. Uluslararası Tüketiciler Derneği Genel Başkanı’nın da katıldığı eylemde yetkililere seslendi.

Hasan Akgün'e ihale usulsüzlüğünden hapis istemi!

CHP’li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 12 yıldır yapmaya çalıştığı yat limanı projesinde ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla hakim karşısına çıkarılacak. 

Türkmenbaşı Limanı New York’ta “ENR Best Project Ödülü” kazandı!

Türkmenistan’ı dünya ticaretinde lojistik merkez haline getirecek Uluslararası Türkmenbaşı Limanı; mühendislik, müteahhitlik ve mimari alanda dünyanın en prestijli ödülü olarak gösterilen “Global Best Project” ödülünü almaya hak kazandı. 

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na dünyanın en prestijli ödülü!

Türkmenistan devleti tarafından Gap İnşaat'a yaptırılan Hazar Denizi kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na, Amerika'dan dünyanın en prestijli ödülü geldi..

3. havalimanı akaryakıt ikmal limanı için imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi, İstanbul Yeni Havalimanı Akaryakıt İkmal Limanı Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği Askı İlanı askıya çıktı..

 “Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu” başladı!

TÜNELDER (Tünelcilik Derneği) çalışmalarına uluslararası boyutta devam ediyor. Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu, 2 Aralık 2017 tarihinde İstanbul’da Wyndham Grand Levent Hotel’de başladı. 

Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu 2 Aralık'ta!

Tünelcilik Derneği, önderliğinde bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu, 2 – 3 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Tünelcilik, inşaat sektöründe Türkiye’nin yeni gücü oldu!

Türkiye'de adından en çok söz ettiren sektörlerin başında Tünelcilik geliyor. Türkiye’de 5 yıldır bu önemli sektöre öncülük eden TÜNELDER, Türkiye’deki tünel projelerinin önemini ve son teknik gelişmeleri anlatmak amacıyla 2 – 3 Aralık 2017 tarihlerinde Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu düzenliyor.

Haliç İstanbul'un cazibe merkezi olacak!

Haliç bölgesinin kentsel dönüşümün başarılı örneklerinden olduğunu belirten Endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, yat limanı projesinin de bölgeye değer katacağını açıkladı. 

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı Haberi

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı

Modern İpek Yolu'nun en stratejik yatırımlarından biri olan Türkmenistan devleti tarafından Gap İnşaat'a yaptırılan Hazar Denizi kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Limanı, Amerika'dan dünyanın en prestijli ödülünün sahibi oldu.

Türkmenistan'ı dünya lojistiğinde merkez haline getirecek liman, New York merkezli ENR tarafından "Global Best Projects" yarışmasında 'havalimanı/liman' kategorisinde birinci oldu. Liman, "Best of Best" yarışında da ilk üç içinde yer aldı.

İPEK YOLU'NUN KALBİ

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre ödül töreninde konuşan Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gürler, Mayıs 2017'de hizmete açılan Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'nın dünya ticaretinde Modern İpek Yolu'nun 'kalbi' olarak kabul gördüğünü belirterek "Türkmenistan'ı dünya ticaretinde çok önemli bir lojistik merkez haline getirecek olan liman, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'un öncülük ettiği kalkınma vizyonunun bir parçası. Altyapı, üstyapı, sağlık ve endüstriyel tesislerin...