15 / 05 / 2024

UMKE

UMKE

Göçük altında kalan işçilerden birinin daha cesedine ulaşıldı, hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselirken, arama-kurtarma çalışmaları sona erdi

Türkiye'nin 4. büyük itfaiye eğitim merkezi hizmete girdi!

Balıkesir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit İtfaiye Eri Kamil Çağlar Eğitim Merkezi bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Elazığ depreminin sembol ismi Azize Çelik yeni evine yerleşti!

Elazığ depreminde kurtarma çalışmalarında UMKE personelinin enkaz altında kalan Azize Çelik ile yaptığı telefon konuşması hafızalarımıza kazınmıştı. Enkaz altından yaralı çıkarılan Azize Çelik ve ailesi TOKİ tarafından verilen yeni konutuna yerleşti.

Elazığ’da 5 bin aile için konteyner kent kuruluyor!

Elazığ’daki depremin ardından Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar, Türk Kızılay, AFAD ve UMKE, kamu kurumları ve diğer yardım kuruluşlar tarafından ilk etapta 5 bin ailenin geçici barınması için konteyner kent kuruluyor.

Kartal'da çöken binada kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da çöken binada yürütülen arama kurtarma çalışmaları, UMKE ile JAK ekiplerinin de desteğiyle devam ediyor...

Denizli'ye yeni sağlık kompleksi!

Denizlililerin yaşam kalitesini yükseltmek için sağlık alanında da yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, içerisinde UMKE, 112 Acil ve ASM'nin bulunduğu sağlık kompleksinin yapımını tamamladı.

Giresun'da taş ocağında heyelan meydana geldi!

Giresun’un Çaldağ köyünde faaliyette bulunan taş ocağında meydana gelen heyelanda iki kişi tonlarca kayanın arasında kaldı.Kamil Peker ve Umut Özdemir ‘i kurtarmak için AKUT, AFAT, UMKE, İtfaiye ve Jandarma adeta zamanla yarıştı...

Manisa'da deprem tatbikatı yapıldı!

Demirci’nin Çanakçı mahallesindeki tatbikatta, senaryo gereği deprem sırasında Çanakçı mahallesinde yıkılan bir bina altında kalanların olduğu ihbarını alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri olay yerine ulaştı

UMKE Haberi

UMKE

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Morfoloji Bölümünün yeni hizmet binasının inşaatında meydana gelen göçüğün altında kalan işçilerden birinin daha cesedine ulaşıldı, arama-kurtarma çalışmaları sona erdi.


UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri, arama-kurtarma çalışmaları çerçevesinde, enkaz altında olduğu belirtilen işçilerden Nasıf Yakıcı'nın cesedine ulaşıldı. Yakıcı'nın cesedi Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Yakıcı ile göçükte hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselirken, arama-kurtarma çalışmaları sona erdi.


Öte yandan, Yakıcı'nın cesedi çıkarılmadan yarım saat önce olay yerine tekrar gelip bilgi alan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, cesedin enkaz altından çıkarılmasının ardından olay yerinden ayrıldı.


Olay 


Üç katlı olarak planlanan yapının ikinci katında kolon bağlantıları yapıldığı esnada, henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana gelmiş, bu sırada inşaatta çalışan 6 işçi, göçüğün altında kalmıştı. 


Göçük altından yaralı olarak kurtarılan Mehmet Uzunkaş, Ali Karadoğan ve İsmail...