03 / 05 / 2024

ümraniye bulgaristan cami

ümraniye bulgaristan cami

Ümraniye Belediyesi, Bulgaristan Cevizlikalfaköy’de hayata geçireceği cami inşaatının çalışmalarına başladı.

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Ümraniye Büyük Cami için açılan beton alım ihalesi iptal edildi!

Ümraniye’de inşaatı devam eden Büyük Camii’nin inşaatında kullanılmak üzere açılan hazır beton alım ihalesi ödenek yetmediği için iptal edildi.

Ümraniye Belediyesi'nden Bulgaristan Cevizlikalfaköy’e cami!

Ümraniye Belediyesi, Bulgaristan Cevizlikalfaköy’de hayata geçireceği cami inşaatının çalışmalarına başladı.

Ümraniye Çakmak Mahallesi'ndeki yeşil alan cami mi oluyor?

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre Ümraniye, Çakmak Mahallesi’nde yer alan İkbal 1 Parkı’nın bir bölümü, cami alanı yapıldı.

Bulgaristan Kyosevo'da camii inşa ediliyor!

Bulgaristan Kyosevo olarak bilinen müslümanlar köyünde cami inşaatına başlandı. İnşa edilen caminin Nisan ayında hizmete açılması bekleniyor.

İstanbul'da en fazla cami Fatih'te!

İstanbul’un 39 ilçesinde en fazla cami Fatih, en az cami ise Adalaryer alıyor. Fatih’i sırasıyla Üsküdar, Ümraniye, Beykoz ve Pendik izliyor. Şile, 332 ile kişi başına düşen cami sayısında ilk sırada bulunuyor.

Ümraniye Belediyesi'nden Bulgaristan'a cami!

Ümraniye Belediyesi, Bulgarsitan’ın Eskicumayeri’ne bağlı Cevizlikalfaköy’de bir cami inşaatına başlamak üzere; Sofya Müftülüğü ile protokol imzaladı.

Ümraniye'ye ilahiyat yurdu ve cami inşa ediliyor!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Semerkand Vakfı Dudullu Şubesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Müftülüğü’nün destekleriyle inşa edeceği İlahiyat Yurdu ve Caminin Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Bulgaristan'da 1200 kişilik cami inşa edilecek!

BULGARİSTAN'IN Kırcaali Belediyesi, kentte bin 200 kişi kapasiteli, külliye özelliklerine sahip cami yaptıracak. Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Bulgaristan'da cami inşaatı için izin almanın önemli bir mesele olduğunu belirtti...

Bulgaristan'da 473 yıllık Osmanlı mirası cami ibadete açıldı!

Bulgaristan’ın Gerlova bölgesindeki 473 yıllık Osmanlı mirası tarihî cami de restore edilerek ibadete açıldı. Caminin iç ve dış yenileme çalışmaları iki ay gibi kısa bir sürede tamamlandı...

Bulgaristan'daki 4 tane tarihi cami restore edildi!

Bulgaristan'da yer alan Osmanlı dönemine ait 4 adet tarihi cami aslına uygun olarak yenilendi...

Sofya, 10 Senedir cami inşaatı izni bekliyor!

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci: "Mevcut cami bize yetmiyor. Biz de yeri aldık. Ama 10 senedir inşaat için izin bekliyoruz. Maalesef belediyeden anlayış göremedik"

Atina'daki deniz üssü hangarı geçici cami olacak!

Atina'da yılan hikayesine dönen cami inşaatına geçici çözüm bulundu. Eski deniz üssüne ait hangar, cami yapılana kadar ibadet yeri olacak

ümraniye bulgaristan cami Haberi

ümraniye bulgaristan cami


Ümraniye Belediyesi ve Sofya Müftülüğü’nün işbirliği ile hayata geçirilen Bulgaristan’da bulunan ve eski bir Müslüman-Türk kasabası olan Eskicumayeri’ne bağlı Cevizlikalfaköy’de camiinin inşaatı başladı. 


Camii inşaatını yerinde kontrol için Ümraniye Belediyesi’nden bir heyet Bulgaristan’a giderek camii ve müştemilat inşaat çalışmalarını inceledi. 


Cami kompleksinde imam evi, Kuran Kursu, gasilhane, wc ve şadırvan yer alacak.



Ümraniye...