27 / 04 / 2024

Ümraniye ilk ruhsatlı bina temeli

Ümraniye ilk ruhsatlı bina temeli

Ümraniye Belediyesi tarafından 2B tapulama çalışmalarından sonraki ilk ruhsatlı ek binanın temeli atıldı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Ümraniye, Sultangazi ve Beylikdüzü'nde konut satışları virüs dinlemedi!

İstanbul genelinde konut satışları yılın ilk 5 ayında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 4,9 düşerken, 14 ilçede arttı. En yüksek artış yaşanan ilçeler ise yüzde 28,66 ile Ümraniye, yüzde 15,54 ile Sultangazi ve yüzde 13,41 ile Beylikdüzü olarak kaydedildi.

Merkez Bankası'ndan ilk ekip İstanbul’a taşındı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) mega kent İstanbul’a taşınma sürecini başlattı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) kiralanan Ümraniye’de yer alan binaya ilk ekip taşındı.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın test seferleri sürüyor!

Ağustos ayında hizmete alınması planlanan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın ikinci etabının test seferleri sürüyor..

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın seferlerine, ikinci etap olan Yamanevler-Sancaktepe bölümünün deneme sürüşlerinin başlaması sebebiyle ara verildi. 

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu Ağustos'ta açılacak!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı hizmete açılacak. 

Ümraniye Can Gür İlköğretim Okulu’nun temeli atıldı!

“Can Gür İlköğretim Okulu” nun temeli, 8 Haziran 2018 cuma günü, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kamu protokolü ve Ümraniyelilerin yoğun katılımıyla görkemli bir törende atıldı. 

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum!

2012 yılında temeli atılan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun ilk etabı 15 Aralık 2017 Cuma günü hizmete açıldı. Peki, Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum ne?

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu 2018 Haziran'da açılacak!

2012 yılında temeli atılan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun ilk etabı 15 Aralık 2017 Cuma günü hizmete alındı.  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun ikinci etabında ise inşaat çalışmaları devam ediyor. 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı. Metro hattı 16 istasyondan oluşacak..

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak hayata geçirilen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı yarın saat 15:00'de hizmete açılacak. 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ne zaman açılacak?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'yla ilgili açıklama yapan İBB Beyaz Masa, hattın test sürüşlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasına takiben ilk olarak Üsküdar-Yamanevler arası bölümün hizmete açılacağını belirtti.

ANT Yapı Ümraniye'ye 600 milyon dolarlık yatırım yaptı!

Ümraniye’ye ilk yatırımlarım 1999 yılında yaptıklarını belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Ümraniye’de bugüne kadar yaklaşık 600 milyon dolarlık yatırım bedeli ile 1500 konut yaptık. Yeni projelere de sıcak bakıyoruz” dedi.

Ümraniye ilk ruhsatlı bina temeli Haberi

Ümraniye ilk ruhsatlı bina temeli

Ümraniye Belediyesi, Elmalı Kent Mahallesi’nde yer alan Hekimbaşı, Kazım Karabekir ve İnkılap Bölgesi 2B tapulama çalışmalarından sonra bölgedeki ilk ruhsatlı bina olarak Şehit Köksal Karmil Ortaokulu'nu kayıtlara geçirdi.


Şehit Köksal Karmil Ortaokulu ilk ruhsatlı ek binası açılışına Ümraniye müftülüğü ve meclis üyeleri, 15 Temmuz gazileri, Şehit Köksal Karmil Ortaokulu müdürü, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.Tören açılışında 2016-2017 eğitim ve öğretimde dereceye giren öğrencilere de karneleri dağıtıldı.


‘’KİMSE MADUR EDİLMEDEN TAPUSUNU ALDI’’


Kazım Karabekir, Topağacı, Tophane, Dumlupınar, Elmalıkent, Ekimbaşı veİnkılap Mahallesi 2B alanlarında kalan ve ilk defa tapu ve imar sorunu yaşanmadan ruhsat vererek yapımı sağlanan okul hakkında bilgi veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Belediye olarak, binanın yetersizliği üzerine ek hizmet binasını yapmaya karar verdik.Toplam bin 500 metrekare alana kurulu olan...