27 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak hayata geçirilen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı yarın saat 15:00'de hizmete açılacak. 



Temeli 2012 yılında atılan Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor. 20 km’lik Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı projesinde sona gelindi. 

 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Üsküdar-Ümraniye Hattı, Yamanevler dahil 9 istasyon ve 10,5 kilometre olarak hizmete girecek.

 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe hattının ilk etabı 15 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılacak. 

 

16 istasyon ve 17 kilometre olarak hizmete alınacak olan  Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı, vatandaşların güvenliği için de “peron kapı” sistemi kullanılacak.

 

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı, saatte tek yönde saatte 65 bin yolcuya hizmet verecek şekilde planlandı. Metro tamamlandıktan sonra ise Üsküdar-Sancaktepe arası 27 dakikaya düşürülecek. 

 

Hizmete girecek metroyla Sancaktepe'den Üsküdar 27, Ümraniye 15, Kartal 62, Yenikapı, 39, Taksim 47, Hacıosman 71, Havalimanı 71 ve Olimpiyat Stadı 81 dakika olacak. 


Geri Dön