26 / 07 / 2024

UNESCO başvuru uzun köprü

UNESCO başvuru uzun köprü

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valisi Şahin'in önerisiyle hazırlanan başvuru dosyasını, uygun görmesi halinde UNESCO'ya gönderecek..

4 soruda konut kredisi başvuru şartları!

Ev sahibi olmak isteyen kimseler bankaların konut kredilerini kullanarak uzun vadede ve düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Peki konut kredisi başvuru şartları nelerdir? Konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Konut kredisi çekme yaşı kaç? diyorsanız işte yanıtları...

Selçuk Gençlik Merkezi Projesi yarışması için 260 başvuru!

İzmir'in tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçesi UNESCO Kenti Selçuk'ta, mülkiyeti belediyeye ait olan 7263 m2'lik arazi içerisinde özellikle genç nüfusa hitap edecek Kültür ve Gençlik Merkezi proje tasarım yarışmasına rekor seviyede başvuru oldu.

Isparta'da 10 bin emekli TOKİ konutları için başvuru yaptı!

Isparta’da 10 bin emekli ev sahibi olmak için TOKİ'ye başvuru yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TOKİ eliyle 240 TL taksitle emeklilerin ev sahibi olacağını açıklamasının ardından emekliler dernek önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Alanya Kalesi için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Alanya Kalesi'nin UNESCO'ya başvuru sürecini 2016'nın Eylül ayına bıraktıklarını söyleyen Başkan Adem Murat Yücel, yeni dönemde ALTAV'daki hedeflerini de açıkladı.

Ev kredisi başvuru koşulları!

Günümüzde herkes, kedi kuruluşları ve bankalarda sunulan düşük faizli ve uzun vadeli konut kredileri ile ev sahibi oluyor. Ev kredisinde bazı koşullar aranıyor. İşte ev kredisi başvuru koşulları..

Mesken kredisi başvuru şartları!

Bankaların uzun vadeli ve düşük faiz oranlı mesken kredisini kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin başvurularının onaylanması için bazı koşulları taşıyor olmaları gerekiyor. Peki, mesken kredisi başvuru şartları nelerdir?

Uzun Köprü'nün dünya mirası olması için başvuru yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yapacak. Tarihi köprü Osmanlı Padişahı II. Murat tarafından yaptırılmıştı.

Edirne Uzunköprü için UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne başvuru yapılacak!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki 1444'te ( 15. yüzyılda) yapılan tarihî Uzunköprü 'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi 'ne alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı başvuru yapacak...

Uzun Köprü'nün UNESCO Kültür Mirası'na girmesi için başvuru yapıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığının, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yapacağı bildirildi. Taş köprü 1392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğine sahip...

İstanbulkart Uzunçayır Başvuru Merkezi taşındı!

İETT, İstanbulkart Uzunçayır Başvuru Merkezi'nin taşındığını açıkladı. Peki İstanbulkart Uzunçayır Başvuru Merkezi nerede? İstanbulkart Uzunçayır Başvuru Merkezi nereye taşındı? İşte İstanbulkart Uzunçayır Başvuru Merkezi'nin yeni adresi...

Moment İstanbul'a 15 günde 4000 başvuru yapıldı!

Kartal ve çevresinin uzun zamandır merakla beklenen yeni projesi Moment İstanbul 18 Eylül'de Grand Hyatt Hotel'de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Moment İstanbul'un 15 günlük ön talep dönemine 4000'in üzerinde başvuru gelmişti...

Mortgage başvuru şartları!

Konut sahibi olmak isteyen kimselere, bankalar uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriyor. Bu kredide ortalama 10 sene ile 30 sene arasında vade söz konusu oluyor. Peki, mortgage başvuru şartları nelerdir?

TOKİ Sivas Konutları'na 17 kat başvuru geldi!

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, piyasa koşullarında evsahibi olamayan vatandaşlara düşük taksitli ve uzun vadeli ödeme koşullarında ev alma imkanı sunan idarenin Sivas'ta inşa ettiği konutlara rekor başvuru gerçekleşti.

UNESCO başvuru uzun köprü Haberi

UNESCO başvuru uzun köprü

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in girişimleriyle, II. Murat zamanında yaptırılan ve "dünyanın en uzun taş köprüsü"  olarak bilinen Uzun Köprü'nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması çalışmaları sürüyor.

Başvuru için Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu başkanlığında ekip oluşturuldu. Ekip köprünün listeye neden alınması gerektiğine ilişkin özellikleri sıraladığı başvuru dosyasını tamamlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderdi.Bakanlık, dosyayı inceleyerek uygun görmesi halinde UNESCO'ya sunacak. Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nin (ICOMOS) raporları doğrultusunda, Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine alınıp alınmayacağına karar verilecek.


 " Kültürel ve jeopolitik bağlantı noktası" 

Başvuru dosyasında, Uzun Köprü'nün dikkat çekici özelliklerine yer verildi. Dosyada, anıtsal su yapısının, kullanılan malzemenin seçimi, ayakların yerleştirilmesi, kemer açıklıklarının belirlenmesi, yükseklik eğimlerinin hesaplanmasındaki mühendislik bilgisi sayesinde, uzunluğuna rağmen, zorlu doğa şartları...