26 / 07 / 2024

UNESCO edirne uzun köprü

UNESCO edirne uzun köprü

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valisi Şahin'in önerisiyle hazırlanan başvuru dosyasını, uygun görmesi halinde UNESCO'ya gönderecek..

Tarihi Uzunköprü için koruma talebi!

Edirne'nin Uzunköprü'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprü'nün kanatlarında ve tabanında çatlaklar oluştu. Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akbal, tarihi köprünün yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Edirne Uzunköprü restore edilmeli!

Edirne Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, 174 kemerden oluşan ve 55 kemerinde çatlaklar bulunan Uzun Köprü'nün bir an önce restore edilmesi gerektiğinia açıkladı.

Edirne'deki Uzunköprü restore edilecek!

Edirne'deki UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde yer alan, 1392 metre uzunluğundaki Uzunköprü restore edilecek.

Uzunköprü UNESCO Listesine girdi!

Edirne'de 1393 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen 572 yıllık tarihi Uzunköprü, UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Mirası geçici listesine alındı.

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 62’ye yükseldi!

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de içinde bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi.

Edirne Uzunköprü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü ‘Uzun Köprü’nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçici aday olarak girdiğini söyledi.

Edirne Uzun Köprü UNESCO aday listesine alındı!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan dünyanın en uzun taş köprüsü, Dünya Kültür Mirası (UNESCO) geçici aday listesine alındı. Köprünün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için Edirne Valiliği hazırlık yaptı.

Edirne Uzun Köprü, UNESCO listesine girdi!

Uzunköprü ilçesindeki, " dünyanın en uzun taş köprüsü " olarak bilinen Uzun Köprü, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alındı.

Uzun Köprü'nün UNESCO görüşmeleri Temmuz'da!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü 'Uzun Köprü'nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek için aday olacağını söyledi.

Edirne Uzunköprü için Unesco'ya başvurdu!

UZUNKÖPRÜ Belediye Başkanı Enis İşbilen, bin 200 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsünü dünya çapında tanıtmak amacıyla UNESGO geçici kültür varlıkları listesine girmek için başvuru yaptıklarını söyledi.

Edirne Kapıkule TIR Parkı'nın temeli atıldı!

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılması planlanan ‘Kapıkule TIR Parkı’ projesinin temel atma töreni yapıldı. Rıfat Hisarcıklıoğlu, uzun TIR kuyruklarının Edirne’de oluşturduğu çağ dışı görüntülerin artık ortadan kalkacağını söyledi.

Uzun Köprü'nün UNESCO listesine alınması için adım atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valisi Şahin'in önerisiyle hazırlanan başvuru dosyasını, uygun görmesi halinde UNESCO'ya gönderecek. Başvuruda, köprünün Orta Çağ 'ın "mimari harikası" olduğu vurgulandı.

Edirne Uzun Köprü UNESCO yolunda!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valisi Şahin'in önerisiyle hazırlanan başvuru dosyasını, uygun görmesi halinde UNESCO'ya gönderecek..

UNESCO edirne uzun köprü Haberi

UNESCO edirne uzun köprü

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in girişimleriyle, II. Murat zamanında yaptırılan ve "dünyanın en uzun taş köprüsü"  olarak bilinen Uzun Köprü'nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması çalışmaları sürüyor.

Başvuru için Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu başkanlığında ekip oluşturuldu. Ekip köprünün listeye neden alınması gerektiğine ilişkin özellikleri sıraladığı başvuru dosyasını tamamlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderdi.Bakanlık, dosyayı inceleyerek uygun görmesi halinde UNESCO'ya sunacak. Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nin (ICOMOS) raporları doğrultusunda, Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine alınıp alınmayacağına karar verilecek.


 " Kültürel ve jeopolitik bağlantı noktası" 

Başvuru dosyasında, Uzun Köprü'nün dikkat çekici özelliklerine yer verildi. Dosyada, anıtsal su yapısının, kullanılan malzemenin seçimi, ayakların yerleştirilmesi, kemer açıklıklarının belirlenmesi, yükseklik eğimlerinin hesaplanmasındaki mühendislik bilgisi sayesinde, uzunluğuna rağmen, zorlu doğa şartları...