28 / 04 / 2024

üniversite binalarının mimarisi

üniversite binalarının mimarisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni ziyareti sırasında, bazı üniversite binalarının bir an önce yapılsın çıkılsın düşüncesiyle, hiçbir estetiğe, mühendislik ve mimarlığa sahip olmayacak şekilde yapıldığını söyledi....

Binaların yangından korunmasına ilişkin mevzuatta iyileştirmeler!

evre ve Şehircilik Bakanlığı, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliği, sektördeki tecrübe ve teknolojik gelişmelere cevap verebilecek şekilde revize ediyor

Van depreminde hasar gören binaların yıkımları devam ediyor!

Van’da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından kentin farklı noktalarında hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Bursa Nilüfer'de binaların yüzde 84'ü riskli!

Ataevler Mahallesi’ndeki sağlıksız yapılaşmayı yenileme projesi başlatan Nilüfer Belediyesi, mahalle sakinlerinin görüşünü aldı. Mustafa Bozbey: "Bölgede yapılan deprem analizlerine göre, binaların yüzde 16’sı güvenli, 84’ü risk taşımakta." dedi.

Trabzon'da kamulaştırılan binaların yıkımı başladı!

Sağlık alanı olarak kamulaştırılan yerin Fatih Devlet Hastane’nin büyütülmesi projesinde kullanılacağı,Trabzon Fatih Devlet Hastanesi yanında bulunan ve bir süre önce kamulaştırılan binaların yıkımına başlandı.

Türkiye'deki kamunun kiraladığı binaların toplam bedeli 453 milyon TL!

Maliye Bakanı Şimşek: "Türkiye'nin tamamında kamunun kiraladığı binaların toplam bedeli 453 milyon lira, bütçenin binde 1'i bile değil. Bunun 100 milyon liradan fazlası öğrenci yurtlarıdır" dedi.

Kocaeli'de D-100’e bakan binaların dış cepheleri iyileştirildi!

Kocaeli'nin yaşanabilir, estetik ve kent kimliği kazanmış örnek şehir olması için projeler hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin meydanları ve ana güzergahlarına bakan binaların dış cephelerinin iyileştirilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi!

Emlak vergisi, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?

İzmir Kordon'daki binaların cepheleri yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kordonunda binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek gönüllülük esasına dayanan bir projeyi hayata geçirdi..

Şanlıurfa Tekel Caddesi'ndeki binaların dış cephesi aynı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor.

Şanlıurfa’da binaların dış cephesi tek tip oluyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor. Vatandaşların desteklediği proje kenti yeni bir yüze kavuşturacak.

Bursa'da binaların yapı denetimi yetersiz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Ağlan, Bursa'nın depreme hazırlıklı olmadığını, kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan binaların da yapı denetiminin yetersiz olduğunu belirtti.

İzmit'te imar yolundaki binaların yıkım çalışmaları devam ediyor!

İzmit Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, imar yolunda kalan ve şehir estetiği açısından görüntü kirliliği oluşturan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Kamu binalarının kiraları mercek altında!

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, fahiş kira bedelleriyle anlaşma yapan kamu kurumlarının devletin kaynaklarını israf ettiğini söyleyerek, "kendi binalarını inşa edebilirler" dedi.

üniversite binalarının mimarisi Haberi

üniversite binalarının mimarisi


Gül, Gaziantep Ulu Camii’de kıldığı cuma namazının ardından, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne geçti. Burada kendisini bekleyen öğrencileri selamlayan Gül, ardından Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın makamına geçti. Burada konuşan Gül, merhum Hasan Kalyoncu’nun hayatta arzu ettiği en büyük ideal olan bu üniversitenin kurulup, bugün ki konuma geldiğinin altını çizdi. İlk defa gelip gördüğünü ve bundan da büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Gül, “Ayrıca burada yapılan inşaatların hepsinin de kalitesini yakından görmekten de çok memnun oldum. Sizler de bilirsiniz. Birçok yerde bu konuda hep dikkat çekerim. Çok büyük kaynaklar, devlet üniversitelerine kamu kaynakları harcanıp binalar yapılırken, bazen ‘Biran önce yapılsın, çıksın’ denip eğitim binaları, teknik üniversite binaları bile hiçbir estetiğe, hiçbir mühendislik, mimarlık özelliğine sahip olmayacak şekilde yapılıyor. Burada buna gösterilen özen...