28 / 07 / 2024

Üniversite öğrencilerinden midilli belgeseli

Üniversite öğrencilerinden midilli belgeseli

Türk ve Yunanistanlı üniversite öğrencileri, bir araya geldikleri belgesel yaz okulunda, İzmir ile Midilli' nin yaşayan kültür ögelerini belgeselleştiriyor. Öğrencileri, birbirlerinin kültürünü belgeseller çekerek öğreniyor...

Üniversite öğrencilerinden artan kira ücretlerine protesto!

Yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle zor zamanlar yaşayan öğrenciler artan kira fiyatlarını ve yurt ücretlerini protesto etti. 

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

Üniversite öğrencilerinin ev sorunu çözülüyor!

Farklı şehirlerden üniversite okumak için geldikleri İstanbul’da başta ev, mobilya, arkadaş bulma gibi çeşitli sıkıntılar yaşayan öğrenciler, akranlarının yaşamını kolaylaştıracak ‘Student’s Home’ adlı web sitesi ve aplikasyonunu hayata geçirdi.

Kirada oturan üniversite öğrencileri çözüm bekliyor!

Koronavirüs sürecinde özellikle kirada oturan üniversite öğrencileri için çözüm üretilmediğini savunan Emek Gençliği İzmir İl Yöneticisi ve Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Emre Gökmen, kiraların üniversitelilerden faizli istendiğini söyledi.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

TOKİ Batman Hasankeyf Üniversite yapıları için ihale düzenliyor!

Batman Hasankeyf İlçesi, Üniversite Yapıları (1 Adet Lojman, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Sosyal Tesis ve 2 Adet Yurt), 1 Adet Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet Müftülük,2 Adet İlköğretim Okulu ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Batman Hasankeyf Üniversite yapıları için ihale!

Batman İli, Hasankeyf İlçesi, Üniversite Yapıları (1 Adet Lojman, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Sosyal Tesis ve 2 Adet Yurt), 1 Adet Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet Müftülük,2 Adet İlköğretim Okulu ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

Midilli Post Prodüksiyon Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Midilli Post Prodüksiyon Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Begüm Özbek tarafından kuruldu.

İzmir Kınık’ın üniversite hayali gerçek oluyor!

İzmir'in Kınık ilçesinin uzun süredir beklediği üniversite hayali gerçek oluyor. Kınık Üniversitesi için çalışmalara başlanıyor.

Medipol’e arsa tahsisi üniversite kurulmadan başladı iddiası!

Medipol Üniversitesi’ne 200 milyon TL değerinde 17 dönümlük bir arsa tahsisinin daha yapıldığı belirtildi. CHP Milletvekili Emir, “Arsa, üniversite henüz kurulmadan, bağlı olduğu vakfa tahsis edilmiş” şeklinde konuştu.

Niğde'ye üniversite hastanesi kurulması mecliste!

Niğde'de üniversite hastanesi kurulmasına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Bağcılar Engelsiz Üniversite hizmete açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Engelli dostu şehirler inşa etmeli” kapsamında Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Engelsiz Üniversite’nin açılışına katıldı. 

Gelibolu'daki eski üniversite binası icralık oldu!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde kütüphane olarak kullanılan eski üniversite binası icralık oldu. 5 milyon 900 bin 312 lira değerindeki alan 2 milyon 950 bin 156 lira ihale bedeli ile satışa çıktı.

Üniversite öğrencilerinden midilli belgeseli Haberi

Üniversite öğrencilerinden midilli belgeseli

Türk ve Yunanistanlı üniversite öğrencileri, bir araya geldikleri belgesel yaz okulunda, İzmir ile Midilli'nin yaşayan kültür ögelerini belgeselleştiriyor.


İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden (İEÜ) yapılan açıklamada, iki yakanın öğrencileri, birbirlerinin kültürünü belgeseller çekerek öğreniyor. İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü ile Aegean Üniversity (Midilli–Yunanistan) Kültürel Teknoloji ve İletişim Bölümü öğrencilerinin buluştuğu belgesel yaz okulunda, İzmir ve Midilli'nin yaşayan kültür ögeleri kısa belgesellere konu oluyor. İEÜ İletişim Fakültesi'nde belgesel yapım teknikleri üzerine eğitimlerini tamamlayan ve İzmir'de 4 farklı kısa belgesele imza atan 14 öğrenci, şimdi de Midilli sokaklarında kültürel dokuları filme alıyor.


İEÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ebru Uzunoğlu, iki yakanın öğrencilerinin bir araya geldiği yaz okulunda öğrencilerin yerel temaları incelediğini, eğitimlerin fakülteleri bünyesinde uluslararası alanda deneyimli eğitmenlerin ve profesyonellerin eşliğinde verildiğini...