06 / 05 / 2024

Ünye Kalesi restore mi edilecek

Ünye Kalesi restore mi edilecek

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediyenin yeniden yapılanan Bilgi İşlem Merkezini ziyaret etti. Burada personelle bir araya gelen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çamyar, personele Ünye’deki çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, Ardahan Kalesi'ni Turizme Kazandırma ve Destinasyon Projesi'nin, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından onaylandığını duyurdu.

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Mersin Sinap Kalesi için restorasyon talebi!

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde metruk halde bulunan Sinap Kalesi'nin restore edilmesi isteniyor.

Ünye Feyzullah Kadı Konağı Haziran'da açılacak!

Ünye Belediyesi tarafından Kültür Yolu projesi kapsamında kamulaştırılarak Belediye Konuk evi olarak restore edilen Feyzullah Kadı Konağı açılış için gün sayıyor.

Bodrum Kalesi'ndeki yapılar yıkılacak!

Muğla'daki Bodrum Kalesi'nin Kültür Bakanlığı tarafından restore edilmesi planlanıyor. Restorasyon kapsamında kale içinde eklenti olarak nitelendirilen yapıların yıkılacak.

Akçakoca Ceneviz Kalesi restore edilecek!

Düzce Akçakoa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Aydın Tarihi Arpaz Kalesi restore edilecek!

Nazilli’nin Esenköy Mahallesindeki tarihi Arpaz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile eski günlerine dönmesi için restore edilecek.

Erzurum Kalesi restore edilecek!

Erzurum Kalesi’nin restorasyonu için imzalar atıldı. Kale, (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın finansmanıyla yenilenecek.

Tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek!

UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek. Yapının restorasyon ihalesi tamamlandı.

Ünye Kalesi restore mi edilecek Haberi

Ünye Kalesi restore mi edilecek


Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediyenin yeniden yapılanan Bilgi İşlem Merkezini ziyaret etti. Burada personelle bir araya gelen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çamyar, personele Ünye’de ki çalışmalar hakkında da bilgi verdi.


Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunun altını çizen Çamyar, “Ünye Çamlık Projesi hem ilçemize hem de bölgemize değer katacak. Proje ile ilgili alt kısmına bir fitness ve yüzme havuzu yapılması ile ilgili plan değişikliği nedeniyle ihale süreci bir, iki ay ötelenmiş oldu ancak devam ediyor.


Şeyh Yunus tepesine bir ana bulvar çalışması devam ediyor. Altyapı çalışması tamamlandı, yakın zamanda sıcak asfalt dökülerek hizmete girmiş olacak.


Eski devlet hastanesinden otogara kadar olan sahil kesiminde ki binalarla ile ilgili dış cephe çalışmasına başlanıyor. 5 proje halkın onayına sunulacak, hangisi en çok kabul...