16 / 05 / 2024

Ünye Feyzullah Kadı Konağı Haziran'da açılacak!

Ünye Feyzullah Kadı Konağı Haziran'da açılacak!

Ünye Belediyesi tarafından Kültür Yolu projesi kapsamında kamulaştırılarak Belediye Konuk evi olarak restore edilen Feyzullah Kadı Konağı açılış için gün sayıyor.



 

Ünye’de tarihi eserlerin kente ve turizme kazandırılması için başlatılan Kültür Yolu projesi kapsamında 2014'^ten bu yana 10 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapıldı.

Ünye Belediyesi'nde yer alan habere göre, kentin tarihi dokularının atıl vaziyetten kurtarılması için Ünye Belediye Başkanı Av. Ahmet Çamyar tarafından başlatılan proje kapsamında bu zaman kadar, Yalı Kilisesi, Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Kadılar Yokuşu, Bakırcılar Arastası ve Orta Çarşı’da restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları yaptı.

Kültür Yolu Projesi kapsamında geçtiğimiz sene ise Kadılar Yokuşu sonunda bir dönümlük alanda yer alan tarihi Feyzullah Kadı Konağı kamulaştırılmış, ardından ise Belediye Konuk Evi olarak hizmet verecek olan konağın restorasyon işlemleri başladı. Konak restorasyon çalışmalarının şu ana kadar yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar çalışmaları yerinde denetledi.

3 katlı yapıdan meydana gelen konak içerisinde birinci katta kafe, ikinci katta toplantı alanları, 3 katta ise vip misafirlerin ağırlanacağı bölümler yer alıyor.

BAŞKAN ÇAMYAR, “ÜNYEMİZİ TARİHİ İLE BULUŞTURURKEN, TURİZM ALTYAPISINI DA HAZIRLIYORUZ

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bir dönümlük bahçenin de kullanımda olacağı konukevinin özellikle Kültür Yolu ziyaretinde bulunan ziyaretçiler için mola verebilecekleri bir nokta olacağını belirtti. Ünye’nin Karadeniz başta olmak üzere Türkiye’de en turizm alanında en hızlı değişim geçiren kentlerden biri olduğunu dile getiren Başkan Çamyar, “Ünye’mize tarihi değerlerini yeniden kazandırırken, aynı zamanda turizm altyapısını da gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.

Ünye Belediyesi Feyzullah Kadı Belediye Konukevi’nin açılışını Haziran ayı içerisinde yapılması hedefleniyor.


Geri Dön