06 / 07 / 2024

Feyzullah Kadı Konağı restorasyon

Feyzullah Kadı Konağı restorasyon

Ünye Belediyesi tarafından Kültür Yolu projesi kapsamında kamulaştırılarak Belediye Konuk evi olarak restore edilen Feyzullah Kadı Konağı açılış için gün sayıyor.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Esenler Belediyesi'nden kadınlara Hanımlar Konağı!

Esenler Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların kendilerini geliştirebilmeleri için Hanımlar Konağı inşa etti. Konak yakın zaman içerisinde hizmete açılacak.

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Sapanca'da dededen kalma konağı otele çevirdi!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaşayan kadın girişimci Banu Elif Karabulut, 104 yıl önce dedesinin yaptırdığı konağı KOSGEB'ten aldığı krediyle butik otele çevirip turizm hizmeti veriyor.

Ünye Feyzullah Kadı Konağı Haziran'da açılacak!

Ünye Belediyesi tarafından Kültür Yolu projesi kapsamında kamulaştırılarak Belediye Konuk evi olarak restore edilen Feyzullah Kadı Konağı açılış için gün sayıyor.

Konya Kadınhanı'na şehir konağı ve otogar!

Konya Büyükşehir Belediyesi Kadınhanı İlçesi’nde Şehir Konağı ve Otogar inşaatında sona geldi.

Konya Kadınhanı Şehir Konağı'nın temeli atıldı!

Kentteki yatırımlarına tam gaz devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi Kadınhanı İlçesi’nde hayata geçireceği şehir konağı ve yeni otogarın temelini attı.

Çankırı Sarıkadı Konağı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çankırı Belediyesi, önemli tarihi değerlere sahip Çankırı’da restorasyon çalışmaları ve projeler ile kentin tarihini ayakta tutacak çalışmalara imza atıyor.

Edirne'deki eski vali konağı kadın merkezi oluyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir süre önce mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne geçen Eski Vali Konağı’nın kadın merkezi olarak hizmete açılacağını söyledi.

Konya Ereğli Şehir Konağı 8 Mart'ta açılacak!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde resmi açılışı yapılacak olan Ereğli Şehir Konağı’nı ve KOMEK ’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Edirne Kaleiçi'ndeki tarihi konak kadın merkezine dönüştürülecek!

Edirne Valiliği’nin önceki dönemlerde kullandığı Kaleiçi’ndeki tarihi konak, Edirne Belediyesi tarafından ’Kadın Merkezi’ olarak düzenleniyor. ’Kadın merkezi’ olarak düzenlenen konağın bahçesinde belediye ekipleri tarafından çalışmalara başlandı.

Ortahisar Kent Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon'un Ortahisar İlçesi’nin Konaklar Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak faaliyete alınan Kent Konağı’nda kadınlara yönelik birçok aktivite gerçekleştiriliyor.

Çankırı'da tarihi Sarıkadı Konağı'nın restorasyonu başladı!

Çankırı'nın kültürel ve tarihi dokusunu yaşatmaya çalışan Çankırı Belediyesi, 1870'li yıllarda inşaa edilen tarihi Sarıkadı Konağı'nın restorasyon çalışmalarına başladı.

Feyzullah Kadı Konağı restorasyon Haberi

Feyzullah Kadı Konağı restorasyon

Ünye’de tarihi eserlerin kente ve turizme kazandırılması için başlatılan Kültür Yolu projesi kapsamında 2014'^ten bu yana 10 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapıldı.

Ünye Belediyesi'nde yer alan habere göre, kentin tarihi dokularının atıl vaziyetten kurtarılması için Ünye Belediye Başkanı Av. Ahmet Çamyar tarafından başlatılan proje kapsamında bu zaman kadar, Yalı Kilisesi, Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Kadılar Yokuşu, Bakırcılar Arastası ve Orta Çarşı’da restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları yaptı.

Kültür Yolu Projesi kapsamında geçtiğimiz sene ise Kadılar Yokuşu sonunda bir dönümlük alanda yer alan tarihi Feyzullah Kadı Konağı kamulaştırılmış, ardından ise Belediye Konuk Evi olarak hizmet verecek olan konağın restorasyon işlemleri başladı. Konak restorasyon çalışmalarının şu ana kadar yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar çalışmaları yerinde...