13 / 05 / 2024

Konya Kadınhanı'na şehir konağı ve otogar!

Konya Kadınhanı'na şehir konağı ve otogar!

Konya Büyükşehir Belediyesi Kadınhanı İlçesi’nde Şehir Konağı ve Otogar inşaatında sona geldi.




Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kadınhanı İlçesi’ne kazandırdığı Şehir Konağı ve Otogar projesinde sona gelindi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelere şehir konağı kazandırma çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek Kadınhanı Şehir Konağı’nın da kısa süre içinde hizmete gireceğini belirtti.

 

Büyükşehir Yasası öncesi ilçe ziyaretleri sırasında hanımlardan Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) yapılması konusunda yoğun talep aldıklarını dile getiren Başkan Tahir Akyürek, bu kapsamda yaptıkları şehir konaklarının ASEM olarak hizmet verdiğini dile getirdi.

 

Kadınhanı ilçesinde inşaatında sona gelinen şehir konağının kısa süre içinde hizmete gireceğini söyleyen Akyürek, yatırımın yüzme havuzu, spor salonu, meslek edindirme kurs alanları ve çok amaçlı salonları ile ilçeye değer katacağını da sözlerine ekledi.

Şehir Konağı ile birlikte bahar aylarında temelini attıkları Yeni Kadınhanı Otogarı’nın inşaat çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu ve önemli bir ihtiyacı karşılayacağını dile getiren Başkan Akyürek, iki yatırımın maliyetinin 3,2 milyon lira olduğunu belirtti.

ŞEHİR KONAKLARI KONYA’YI SARIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, bütün ilçelere şehir konakları kazandırma çalışmaları kapsamında bugüne kadar Akşehir, Ereğli, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Güneysınır, Ilgın, Karapınar, Kulu, Seydişehir, Sarayönü ve Tuzlukçu'da şehir konağı inşa etti.


 


Geri Dön