28 / 07 / 2024

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: Yıl sonu beklentimiz belli, elimizdekilere sahip çıkalım! 

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: Yıl sonu beklentimiz belli, elimizdekilere sahip çıkalım! 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalarda hemen hemen bütün yatırım araçlarının dar bant aralıklarına sıkıştığının altını çizdi ve son dakika bir gram altın uyarısı yaptı. İşte o açıklama...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Elinde altını olanlar ve yatırımcılar da Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'in açıklamalarını merakla araştırıyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalarda 31 Temmuz fırtınası öncesinde önemli uyarılar yaptı. Memiş, piyasaları değerlendirdiği açıklamasına Borsadan başladı. 

Piyasa uzmanı İslam Memiş ten gram altın uyarısı: Yıl sonu beklentimiz belli, elimizdekilere sahip çıkalım! 

DOLAR VE BORSA NE OLACAK? 

İslam Memiş, "Borsa İstanbul haftayı 10 bin 891 puandan tamamladı. 10 bin 900'ün altında tamamladı. 10 bin 900, devamında 10 bin 750 destek seviyelerini takip edeceğimizi ifade etmiştim. Önümüzdeki hafta 10 bin 800 üzerinde tutunursa yukarıda 11 bin ve 11 bin 200 puan seviyeleri var. Yurt dışı borsaları olumsuz yönde etkiliyor. Borsalarda sert satışlar görünce, gelişmekte olan ülke piyasaları da nasibini almış oldu" dedi ve  borsada beklemeyi tercih ettiklerini dile getirdi. 

Şu an doların 33 TL'nin altında kapandığını aktaran Memiş, "Not artırımından sonra 33 altına sarkan kurda yatay, sakin süreç var. Piyasalar kapandıktan sonra dolar kurunda gevşeme dikkat çekti. 33 lira altına sarkmaya devam ediyor. 32.80 - 33.10 lirayı takip etmeye devam edeceğiz dolar kurunda. Dolar karşısındaki enstrümanlar Fed'e kadar oyalanacak" dedi. 

Memiş, dolar haricindeki enstrümanların fiyatlarının dar bant aralığına sıkıştığına, Fed'i beklediğine dikkat çekti. 

Piyasa uzmanı İslam Memiş ten gram altın uyarısı: Yıl sonu beklentimiz belli, elimizdekilere sahip çıkalım! 

ELİNDE NAKİTİ OLAN ONS ALTINDA EKLEME YAPABİLİR

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinden sonra ons altın, gram altın, ons gümüş ve gram gümüş ile ilgili de konuştu. 

"Ons altın 2390 dolarda. Yüzde 1 yükselişle haftayı tamamladı. Ons altın, ons gümüş, gram altın, gram gümüş tarafında ABD borsalarındaki sert satışlardan dolayı olumsuz etkilenme var. Nakide ihtiyaç oldu, korkuyla birlikte emtialar da nasibini aldı" bilgilerini veren Memiş, 2380 dolar seviyesinin güçlü bir destek olduğuna, aşağı yönlü kırılmalarda 2360, 2320 doları ifade ettiklerine vurgu yaptı. 

Memiş, "2400 dolar denemesini yapabilir ama önemli olan 2405 dolarda tutunacak mı, bunu göreceğiz. Altın ve gümüşte panik yapmayın, hatta nakitiniz mevcutsa ekleme yapın" diye konuştu. 

Kısa vadede 2380 - 2420, biraz daha orta vadede 2320 - 2420 dolar aralığının takip edileceğini söyleyen İslam Memiş, 2380 dolar altındaki rakamların alım fırsatı olduğunun altını çizdi.

Piyasa uzmanı İslam Memiş ten gram altın uyarısı: Yıl sonu beklentimiz belli, elimizdekilere sahip çıkalım! 

GRAM ALTINDA ELİMİZDEKİNE SAHİP ÇIKALIM 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının da serbest piyasalarda 2565-2579 lira aralığında olduğunu belirtti ve "Dolar tarafında stabil durum olduğu için, gram altın ons altını takip ediyor. Ons altın gerileyince gram altın geriliyor, yükselince gram atlın yükseliyor. 2580-2680 bant aralıklarını takip etmeye devam ediyoruz. Tekrar ons altın toparlanmasıyla gram altının toparlandığını gözlemliyoruz" açıklamasında bulundu. 

2024 yılının sonunda 3000-3500 aralığının beklenmesi sebebiyle "Elimizdeki varlıklara sahip çıkacağız" diyen Memiş, teknik düşüşlerin kalıcı olmadığını belirtti. 

Japon deprem uzmanı Moriwaki, O hattı işaret etti ve 'Büyük deprem yaklaştı' uyarısını yaptı! En son 4.2'lik deprem oldu

Emekli aylığı kararı TBMM'de kabul edildi ve yasalaştı! En düşük emekli aylığı resmen 12 bin 500 TL oldu!

Kanal İstanbul hattındaki  TOKİ  ve Emlak Konut GYO projelerine milyonluk ceza kesildi iddiası!


Geri Dön