28 / 07 / 2024

Emekli aylığı kararı TBMM'de kabul edildi ve yasalaştı! En düşük emekli aylığı resmen 12 bin 500 TL oldu!

Emekli aylığı kararı TBMM'de kabul edildi ve yasalaştı! En düşük emekli aylığı resmen 12 bin 500 TL oldu!

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda resmen kabul edildi ve yasalaştı. Bu şekilde en düşük emekli maaşı resmen 12 bin 500 Türk Lirası'na yükselmiş oldu. İşte ayrıntılar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


En düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesini de kapsayan çeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda resmen kabul edildi ve yasalaştı.  

Kabul edilen 28'inci maddeye göre, kısa vadeli sigorta kolları prim oranı yüzde 2,25 şeklinde belirleniyor; bu oranı yüzde 1,5'e kadar düşürmeye, yüzde 2,5'e kadar yükseltmeye Cumhurbaşkanı'na yetki tanınıyor. 

Bunun yanı sıra, milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği bir konuda da son dakika gelişmesi yaşandı. Emekliler, dört gözle en düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi kararını bekliyordu.

Emekli aylığı kararı TBMM de kabul edildi ve yasalaştı! En düşük emekli aylığı resmen 12 bin 500 TL oldu!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 29'uncu maddeye göre ise yaşlılık, malullük, ölüm aylığı ödenenlere ve hak sahiplerine dosya bazında 10 bin TL şeklinde öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 12 bin 500 TL'ye çıkartılıyor. 

Bu hüküm, temmuz ödeme döneminden itibaren uygulamaya alınacak. 

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı,  konuya ilişkin açıklamasında bugün 10 bin TL en düşük emekli aylığı alanların sayısının 3,7 milyon, toplam emekli sayısının ise 16,3 milyon olduğuna vurgu yaptı ve "2002 yılında asgari ücret 164 TL, en düşük emekli aylığı ise 216 lira seviyesindeydi. En düşük emekli aylığı alan emeklilerimiz, 2002 oranlarına göre alıyor olsaydı, 12 bin 500 TL değil 25 bin lira maaş alacaktı" ifadelerini kullandı. 

Emekli aylığı kararı TBMM de kabul edildi ve yasalaştı! En düşük emekli aylığı resmen 12 bin 500 TL oldu!

Ayrıca, söz konusu yasayla Yasayla 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı sayılanlardan, ilk defa yaşlılık ya da  emekli maaşı bağlananların, aynı iş yerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya devam etmeleri durumunda işverenlere sağlanan 5 puanlık sosyal güvenlik destek priminin Hazine tarafından ödenmesine ilişkin uygulama sona erecek. 

Kanunla vergiye gönüllü uyumun artırılması için de vergi aslı uzlaşma kapsamından çıkartılıyor ve Gelir İdaresi Başkanlığının normal mesai saati haricinde ve daire dışında fiilen çalışan personeline, bu şekilde çalıştıkları her bir saat için 160 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu hesaplanacak tutarda fazla çalışma ücreti verilecek. 

Kanal İstanbul hattındaki  TOKİ  ve Emlak Konut GYO projelerine milyonluk ceza kesildi iddiası!

Merkez Bankası da 37 TL demişti... Dolar için flaş 37 TL ...

Rusların konut tercihinde büyük değişim!


 


Geri Dön