27 / 07 / 2024

Merkez Bankası da 37 TL demişti... Dolar için flaş 37 TL ...

Merkez Bankası da 37 TL demişti... Dolar için flaş 37 TL ...

Merkez Bankası'nın dolar tahminin konuşulmaya devam ettiği günlerde dolar hakkında bomba yeni bir açıklama geldi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen dolar tahmini vatandaşlar tarafından merak ediliyordu... Banka tarafından bu konuya ilişkin bir açıklama gerçekleştirildi... 

Söz konusu açıklamada, dolar için yıl sonu ön görülen tahminin 37 TL olduğuna vurgu yapıldı... Durum böyleyken vatandaşlar dolarla ilgili yeni gelişmeleri de takip etmeye başladı. 

Son olarak 7 kurumdan gelen dolar tahmini açıklaması da dikkat çekti. Aralarından sadece bir tanesi dolar hakkında 37 TL tahmininde bulunarak Merkez Bankası ile aynı oyu kullandı. 

HERKES YIL SONU DOLARA KİLİTLENDİ

Piyasalarda hareketli günler yaşanırken yatırımcıların en çok merak ettiği konuların başında yıl sonunda doların ne kadar olacağı geliyor. Dolar kuru uzun süredir dar bant aralığında hareket ederken, yıl sonu için tahminler de netleşti. Yedi kurum, yıl sonu dolar tahminlerini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yıl sonu dolar/TL tahmini 37,7463'ten 37,3667 TL’ye düştü. 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 41,4115'ten 41,5175'e yükseldi.

Bazı finansal kuruluşların yıl sonu dolar/TL tahminleri de açıklandı. Yedi kurum arasında en iyimser tahmin 32,5 lira olarak belirtilirken, en yüksek dolar kuru beklentisi Merkez Bankası’nın tahminine yakın seyrediyor.

ARALARINDAN SADECE 1 TANESİ AYNI RAKAMI İŞARET ETTİ

  • HSBC: Yıl sonu tahmini: 36 TL
  • Fitch: Yıl sonu tahmini: 36 TL
  • Deutsche Bank: Yıl sonu tahmini: 37 TL
  • BNP Paribas: Yıl sonu tahmini: 36 TL
  • Commerzbank: Yıl sonu tahmini: 35 TL
  • Morgan Stanley: Yıl sonu tahmini: 36 TL
  • Wells Fargo: Yıl sonu tahmini: 32,5 TL

Yıl sonunda doların kaç lira olacağına dair bu tahminler, yatırımcıların kararlarını şekillendirmede önemli bir rol oynayacak. Piyasaların bu tahminlere nasıl tepki vereceği ise merakla bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön