01 / 09 / 2024

Rusların konut tercihinde büyük değişim!

Rusların konut tercihinde büyük değişim!

Rusların yurt dışındaki gayrimenkul tercihlerinde önemli değişimler yaşandı. Türkiye'nin popülaritesi giderek azalırken, Dubai ve Güneydoğu Asya bölgeleri öne çıktı. Ayrıca Tayland ve Bali gibi destinasyonlar da ilgi görüyor.



Rus yatırımcıların 2024 yılında yurt dışındaki gayrimenkul tercihleri büyük değişimler yaşandı. Türkiye, senelerdir en popüler ülke olmasına rağmen bu sene popülaritesini kaybetti ve talep yüzde 36 azaldı. Bunun yerine, Dubai ve Güneydoğu Asya bölgeleri ön plana çıktı. Dubai'de talep yüzde 61 artış gösterirken, Tayland ve Bali gibi destinasyonlar da yoğun ilgi gördü. Avrupa’da da Fransa, İspanya ve Kıbrıs gibi ülkelere talepler oldukça yükseldi.

Forbes Rusya'nın 2024 yılı raporuna göre, Rus yatırımcıların yurt dışındaki gayrimenkul tercihleri önemli bir değişim gösterdi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye, birkaç sene süresince Rusların en çok tercih ettiği ülkeler arasında lider konumdayken, bu sene popülaritesini yitirdi. Ülkemizdeki gayrimenkul taleplerinde %27,5'lik bir azalma yaşandı. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, bu düşüşün nedenleri arasında fiyat artışlarını ve vatandaşlık programındaki katılım eşiğinin yükselmesini gösteriyor.

Rusların konut tercihinde büyük değişim!

TALEP YÜZDE 36 AZALDI

Paylaşılan detaylara göre Ocak-Haziran 2024 döneminde Türkiye, Rusların gayrimenkul satın aldığı ilk 10 ülke arasında yer alsa da, talep geçen seneye göre yüzde 36 azaldı.

Rus yatırımcılar, Türkiye'deki azalma gösteren taleplerine rağmen, Birleşik Arap Emirlikleri'nin özellikle Dubai'ye olan ilgisini artırdı. Dubai'de 2024'ün ilk yarısında gayrimenkul talepleri yüzde 61 oranında arttı. Yatırımcılar, özellikle 2. el piyasasına ve ticari gayrimenkullere yönelirken, "fix-flipping" adı verilen 2. el gayrimenkul alıp yenileyerek satma trendi de yükselişe geçti.


GÜNEYDOĞU ASYA EN POPÜLER BÖLGE

Avrupa'ya olan ilgi de yeniden artış gösterirken, Fransa, İspanya ve Kıbrıs gibi ülkelerde Rus yatırımcıların gayrimenkul talepleri de yükseliyor. Verilen detaylara göre Avrupa'da yatırım yapmak isteyen Ruslar, oturma izni almak yerine yatırım getirisini ön planda tutuyor. Güneydoğu Asya da  Rus yatırımcılar için en popüler bölge oldu. Tayland'da 2024 yılının ilk üç ayında Ruslar tarafından 9 bin 300 gayrimenkul satın alındı. Bali ve Vietnam gibi destinasyonlar da Ruslardan yoğun ilgi görüyor.

 

Üsküdar Belediyesi'nden satılık 5 arsa! Megakentte konut imarlı arsa fırsatı!

İstanbul’un mu yoksa Hong Kong’un mu gayrimenkul varlığı daha değerli?

Emekliye 24 bin TL promosyon müjdesi! Resmen açıklandı!


Geri Dön