26 / 07 / 2024

2024 yazlık konut fiyatları ve kiraları ne kadar? Fiyatlar en çok nerede arttı?

2024 yazlık konut fiyatları ve kiraları ne kadar? Fiyatlar en çok nerede arttı?

Yaz sezonuyla birlikte yazlık konutlarda satılık ve kiralıklara talep arttı. Peki 2024 satılık ve kiralık yazlık fiyatları ne kadar? Fiyatlar en çok hangi bölgede arttı, nerede düştü? İşte bu soruların cevabı...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Gayrimenkul piyasasındaki durgunluk devam derken satılık ve kiralık konutlarda fiyat artışı da devam ediyor. İki yıldır uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kalmasının ardından piyasanın yeniden dengesini bulması için uzmanlar arzın artırılması gerektiğini belirtiyor.

Yazla birlikte tatil beldelerinde de hem satılık hem de kiralık konutlarda hareketlilik yaşanıyor. Evmar.com.tr’nin haberine göre son iki yılın rakamlarına bakıldığında yazlık konutların fiyatlarında yüzde 187 ile 247 arasında artış görülüyor. Son 1 yıldaki değişim ise yüzde 56 ile 61 arasında gerçekleşmiş durumda.

2024 yazlık konut fiyatları ve kiraları ne kadar? Fiyatlar en çok nerede arttı?

EN ÇOK FİYAT ARTIŞI NEREDE OLDU?

Yazlık konutlarda satılık fiyatlarındaki en yüksek artış Balıkesir Ayvalık’ta oldu. Ayvalık’ta son 2 yılda yüzde 247, son 1 yılda ise yüzde 61 artış yaşandı. Ortalama metrekare fiyatı en yüksek yer ise Bodrum Yalıkavak olarak belirlendi. Yalıkavak’ta ortalama metrekare fiyatı 132 bin 589 Türk Lirası, ortalama satılık konut fiyatı ise 24 milyon TL’ye ulaştı. Konut stokunun en fazla olduğu yer ise Kuşadası.  Kuşadası’nda Mayıs 2024 itibarıyla 13 bin 124 satılık konut mevcut.

2024 yazlık konut fiyatları ve kiraları ne kadar? Fiyatlar en çok nerede arttı?

KİRALIK YAZLIKLARDA DA FİYATLAR YÜKSELDİ

Yazlık konut kiraları da nominal olarak yükseliş gösterdi. Ancak bu reel artış birçok yazlık bölgede artış enflasyonun altında kaldı. Kiralık konutlarda en yüksek yıllık artış Çanakkale’de oldu. Çanakkale’de kiralar bir yılda nominal olarak yüzde 124, reel olarak ise yüzde 30 yükseldi. İstanbul Silivri’de kira artışlarının nominal olarak hızlı arttığı yerlerden oldu. Silivri’de kiralar nominal olarak yıllık yüzde 75 artarken, reel artış yüzde 1 olarak görüldü. Kiralık konut fiyatlarındaki reel düşüşün en fazla görüldüğü bölgeler ise İzmir/Çeşme, Alaçatı, Alanya ve Bodrum/Gündoğan. oldu. Bu yazlık yörelerde kiralar reel olarak yüzde 40-42 geriledi.

Kuşadası Fu Green Concept Villaları'nda yaşam başladı! 

Bankalar 3. çeyrekte konut kredilerinde artış bekliyor!

Bankalardan altın alanlar yandı! 'İstediğin zaman fiziki olarak al, masraf yok' diyorlar! Sakın inanmayın!

10 milyonluk dairenin kirası 50 bin TL, faiz getirisi 450 bin TL! Konut mu, faiz mi? 


Geri Dön