19 / 05 / 2024

Ünyede altyapı yenileniyor

Ünyede altyapı yenileniyor

OSKİ Ünye Şube Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler, eski sistemden daha verimli ve pratik bir yöntem geliştirerek bölgeye yeni bir kanalizasyon hattı inşa etti. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde altyapı şartı!

Üç büyük şehrimizin yüzde 60’ı kaçak, ruhsatsız ya da kötü yapılaşmadan oluşuyor. Bu yapılar kentsel dönüşümle yenileniyor. Ancak dönüşümde ise altyapı şartı aranması gerekiyor.

Balıklıgöl'ün altyapısı yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi içerisindeki altyapı, drenaj ve su tahliye kanallarını yenilemek için çalışma başlattı.

Sakarya Serdivan'ın altyapısı baştan aşağı yenileniyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Serdivan’ın tüm altyapısının yenileneceği projeyle ilgili açıklama yaptı.

Manisa Turgutlu'nun altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesinin hızla gelişen ve büyüyen Ergenekon Mahallesi’ndeki yeni yerleşimlere içme suyu şebeke hattı döşeyerek mahalledeki altyapı ihtiyacını karşıladı.

Altınordu'ya 40 milyonluk altyapı yatırımı!

1930’lu yıllarda 18 bin nüfusa göre inşa edilen, geçici onarım ve eklemelerle günümüze kadar getirilen ancak artan nüfus yoğunluğu nedeniyle ihtiyaca cevap veremez hâle gelen Altınordu ilçesinin altyapısı, sil baştan yenileniyor.

Erzurum Olur'un altyapısı baştan aşağı yenileniyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olur ilçesinin altyapısını baştan aşağı yeniliyor. Ekipler, 11 ayda 36 bin 780 metrelik içme suyu hattı, 15 bin 614 metre de kanalizasyon hattı çalışması yaptı.

Manisa Gökçeören'in 40 yıllık altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula’nın Gökçeören Mahallesi’nin yenilenecek olan 40 yıllık altyapısı için proje çalışmalarına başladı.

Şanlıurfa Karaköprü'nün altyapısı yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Karaköprü'deki altyapı çalışmalarına devam ediyor. ŞUSKİ çalışmalarında tüm altyapı problemlerini göz önüne alarak uzun soluklu çözümler üretiyor.

Erzurum'un altyapısı yenileniyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentin altyapı çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü, üç merkez ilçenin altyapısını yaptığı çalışmalarla güçlendiriyor.

Manisa Hatunköy'ün 50 yıllık altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’nın Hatunköy Mahallesi’nin 50 yıllık kanalizasyon altyapı hattını tamamen yeniliyor.

Gaziantep Oğuzeli'nin altyapısı yenileniyor!

Taşra ilçelerinde altyapı çalışmalarını sürdüren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, merkez ilçe Oğuzeli’nin altyapısını yeniliyor. GASKİ, altyapısı olmayan mahalleye yeni içme suyu ile kanalizasyon da yapıyor.

Manisa Ayazören'in altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve Kula Belediyesi işbirliği içerisinde yapılan Ayazören Mahallesi’ndeki kanalizasyon altyapı yenileme çalışmalarını, Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay yerinde inceledi.

Ankara Mamak'ın altyapısı kentsel dönüşümle yenileniyor!

Mamak Belediyesi’nin altyapı mesaisi tüm hızıyla sürüyor. Bozulan asfaltları tamir eden, yeni yol açan belediye ekipleri, kaldırım ve bordür çalışmalarına da devam ediyor.

Ünyede altyapı yenileniyor Haberi

Ünyede altyapı yenileniyor

Yeni hat ile bölgeye en yakın mevcut kolektör bacasına bağlantı yapılarak, atıkların biriktirilmesi yerine bölgeden uzaklaştırılması sağlandı. 


Bu sayede hem zamandan hem de personelin iş gücünden tasarruf edilerek sistem daha işlenebilir hale getirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda bölgeye 576 metre, 300'lük polietilen boru döşendi. 


OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada fosseptik çukurlarının özellikle nüfusun yoğun olduğu bölgelerde sık aralıklarla dolduğuna, aynı sıklıkta araç ve personel ihtiyacı doğurduğuna vurgu yaparak; "Atık suların bertarafmda hat yapılarak bölgeden uzaklaştınlması, alt yapı hizmetlerinin daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Ünye ilçemizde sebze ve meyve halinin atık suları fosseptik çukurlarını hemen doldurmaktaydı. Yeni yaptığımız hat ile bu sorun ortadan kaldırılarak, kanalizasyon atıklarının boru hatları vesilesiyle atık su arıtma tesisine ulaştırılması sağlandı" dedi.


Ordu...