02 / 05 / 2024

urartı müzesi yeni binası

urartı müzesi yeni binası

Van'da 2011 yılında depremde hasar gören müze binasının yerine Van Kalesi'nin yakınlarında yapılan yeni müze binasının inşaatı tamamlandı. 

Afyon Müzesi inşaatı 10 yıldır tamamlanamadı! Yeni bir ihale daha yapıldı!

2011 yılında temeli atılan ve ancak 10 yıldır bitirilemeyen Afyon Müzesi için yeni ihale yapıldı. İhaleyi 50 milyon 555 bin TL bedelle daha önceden inşaatı yarım bırakan Kançul İnşaat firması aldı.

Adıyaman Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu TBMM'de!

Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu çalışmalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Adnan Menderes Müzesi’nin inşaatında sona gelindi!

Aydın’a değer katması planlanan Adnan Menderes Müzesi'nde inşaat çalışmalarında sona geldi. Müzenin Aydınlıların yeni yaşam alanı olması planlanıyor.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Muğla Bölge Müzesi Temmuz'da açılacak!

Muğla'da Anadolu coğrafyasına ev sahipliği yapan kültürlerin izlerini yansıtacak yeni bir bölge müzesi açılacak. Müze,16 milyon liraya tamamlanacak.

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Peygamberler Tarihi Müzesi işte böyle olacak!

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da yeni bir müze açılıyor. Alanında ilk olan 'Peygamberler Tarihi Müzesi' teknolojik bir alt yapıya sahip olacak. 

Şanlıurfa'da Peygamberler Tarihi Müzesi kuruluyor!

Dünya inanç turizminde dördüncü sırada yer alan Şanlıurfa'ya müze kuruşacak. Yeni Peygamberler Tarihi Müzesi'nin Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarına inşa edilmesi planlanıyor...

Bursa Yaşam Kültürü Müzesi açıldı!

Müzeleriyle dikkat çeken kent Bursa, yeni bir müzeye daha kavuştu. Bursa’nın kültürel zenginliklerini orijinal kimliğiyle geleceğe taşıyacak olan ‘Bursa Yaşam Kültürü Müzesi’nin açılışı yapıldı.

15 Temmuz Müzesi kuruluyor!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından yaşanan demokrasi mücadelesinin yeni nesillere aktarılması için ’15 Temmuz Müzesi’ kuruluyor

urartı müzesi yeni binası Haberi

urartı müzesi yeni binası

Kalkınma Bakanlığının Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van'da inşa edilen Van Müzesi'nin binası tamamlandı. Yeni müze binasına yılda 1.5 milyon ziyaretçi gelmesi bekleniyor. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen depremlerde eski müze binası hasar görmüştü. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van Kalesi'nin kuzeyine yeni bir müze binası inşa edildi. 

İpekyolu ilçesinde bulunan yeni bina 21 milyon liraya mal oldu. Eski müze binasından taşınan başta Urartular olmak üzere, Selçuklular ve Osmanlılar gibi birçok döneme ait 2 bin 524 eser, ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucu yeni yerlerine yerleştirildi. 

Kısa süre önce ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan müzede, tarihi dönemleri yansıtan canlandırma birimlerinin yanı sıra 23 hol, çocuklar için arkeopark eğitim alanları, kafeterya, kütüphane ve dinlenme alanları...