06 / 07 / 2024

Üretimi durduran maden sayısı

Üretimi durduran maden sayısı

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Manisa Gölmarmara'da 5 yıllık maden ocağı işletme hakkı ihale edilecek!

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Gölmarmara İlçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde bulunan maden ocağını ihaleye çıkarıyor. İhale ile kum ve çakıl üretimi amacıyla 5 yıllık maden işletme hakkı ve ruhsatı verilecek.

Kocaeli'de 3 saatlik elektrik kesintisi!

Türkiye genelinde geçen hafta yaşanan ve sanayi kuruluşlarında üretimi durduran elektrik kesintisinin ardından dün Kocaeli’nin bazı bölgelerinde yine TEİAŞ kaynaklı olduğu belirtilen elektrik kesintileri meydana geldi.

Silivri'de Yapıto Maden İşletmeciliği projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Yapıto Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Yapıto Maden İşletmeciliği, Klinker üretimi ve çimento öğütme tesisi projesi için 4 Mart 2015 saat 11:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Üretimi durduran maden sayısı artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Üretimi durduran maden sayısı daha da artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

İşten çıkartılan bir grup madenci protesto yaptı!

ZONGULDAK’ta, ‘Torba Kanun’ ile maliyetlerinin arttığı gerekçesiyle üretimi durduran 22 özel maden şirketinden biri daha 130 işçinin işine son verdi.İşten atılanların katılımıyla yaklaşık 500 işçi Zonguldak Valiliği önünde eylem yaptı.

West Wall Marina Villaları'nda konut sahiplerine özel tekne üretimi yapılacak!

Yüzde 40'ı satılan West Wall Marina Villalar projesi hakkında konuşan Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu tekne sahibi olmayan villa sahipleri için de dilerlerse özel tekne üretimi yaptıklarını belirtti.

Hatay'da icradan 2 milyon 750 bin TL'ye satılık maden!

Hatay İli İskenderun İlçesi'nde yer alan maden ocağı ve taş ocağı İskenderun 4.İcra Dairesi tarafından 19 Eylül 2014 tarihinde saat 10:30 ile 11:20 arasında ihaleye çıkıyor...

Veysel Yayan: Çelik üretimi arttı!

Çelik sektörünün haziran ayındaki üretimi, en önemli pazarlarından biri olan Irak'taki güvenlik sorununa rağmen geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artarak 3,1 milyon tona ulaştı.

Çin'de kaza riski taşıyan maden ocakları kapatılacak!

Çin İş Güvenliği İdaresi Başkanı Yang Dongliang tarafından alınan bilgiye göre ,Çin'de kaza riski taşıyan maden ocakları kapatılacak. Çin'de bin 700 küçük maden işletmesi iş güvenliğini artırmak için kapatılıyor.

Maden ve taş ocakları işletmelerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

Maden ve taş ocakları işletmelerinde ve tünel yapımında alınacak işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerine ilişkin tüzüğün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük, 25 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Ortofoto üretimi ile Bodrum ve Muğla'da kaçak yapılaşma önlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi' hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ortofoto üretimi ile Bodrum ve Muğla'da yaşanan kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek...

Maden Dağı Yolu Ziver İnşaat ve Volvo işbirliği ile yenilendi!

Ziver İnşaat, Elazığ-Diyarbakır arasında kuzey ile güneyi birbirine bağlayan zorlu Maden Dağı yolunu Türkiye’de ASCENDUM Makina güvencesiyle satışa sunulan Volvo İş Makinaları’nın çözüm ortaklığı ile daha modern ve güvenli hale getirdi.

Üretimi durduran maden sayısı Haberi

Üretimi durduran maden sayısı


Torba yasada maden işçilerinin çalışma şartları ve özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde yapılan düzenlemeler madencilik sektöründe sıkıntı yarattı. Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, Zonguldak’ta 21, Ermenek’te 9, Gediz’de 7 maden ocağı üretimini durdurdu, Çorum İskilip ve Bayat’ta da bazı işletmelerin sıkıntıda olduğu kaydedildi. İşsiz kalanların sayısının ise 5 bin kişiyi geçtiği ifade ediliyor. 


Madencilik Sektörü Başkanlar Konseyi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kasapoğlu, torba kanunun komisyondaki görüşmeleri sırasında bütün çekincelerini dile getirmelerine rağmen dikkate alınmadığını belirterek, “Kanuna birtakım şeyleri yazdılar, buna da ‘madenlerde iş güvenliği’ dediler, bunların iş güvenliği ile alakası yok. Torba yasada madencinin iş güvenliğiyle ilgili hiçbir düzenleme yok. Ücreti artırmanın iş güvenliği ile ne alakası var, bütün bunları dile getirdik, ‘talimat aldık’ dediler, bu düzenlemeler yeterince tartışılmadan kanuna girdi” dedi. 


İşçi...