18 / 05 / 2024

urfa piazzadaki yöresel yemek yarışmasını kim kazandı

urfa piazzadaki yöresel yemek yarışmasını kim kazandı

Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde yemek yarışması yapıldı. Özel bir televizyon kanalında yemek programı sunan Emine Beder'in jüri üyesi olduğu yarışmada, yöresel yemekler yarıştı...

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden arsa fırsatı! O ilçede 5 adet arsa satıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükalanlı'da yer alan arsalar için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihaleler 21 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa'da Eyyübiye millet bahçesi için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Eyyübiye Millet Bahçesi için 300'den fazla yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Şanlıurfa'da yıkım çalışmaları tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kenti daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Şanlıurfa-Akçakale yolundaki 55 binanın yıkımı gerçekleşti!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa-Akçakale yolu üzerinde bulunan 55 binanın yıkımını gerçekleştirerek trafik sorununa neşter vurdu. 

Şanlıurfa'da trafiği engelleyen yapılar yıkıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesi Eyüpnebi Mahallesi Komiser Şakir Caddesi üzerinde trafiği engelleyen yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir'den 6 yeni fabrika atağı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yatırımcıları şehre çekmek için kolları sıvadı. 6 fabrikanın kurulması için gerçekleştirdiği projeyle 4 bin 500 kişinin istihdam edilmesini planlıyor.

Şanlıurfa Eyyübiye'de yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçede ulaşım sıkıntısını çözmek için Asya ve Osmanlı Mahallesi'nde kamulaştırılan yapıların yıkımını başlattı.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne yer tahsisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyes,i Ekim ayı birleşim toplantılarında alınan karar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık merkezi için yer tahsis edecek. 

Şanlıurfa Eyyübiye'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye İlçesi Eyüpnebi mahallesinde yaşayan vatandaşların 40 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

urfa piazzadaki yöresel yemek yarışmasını kim kazandı Haberi

urfa piazzadaki yöresel yemek yarışmasını kim kazandı


Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen yarışmada, 11 yöresel yemek yarıştı. Jüri; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi Gül Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al'ın eşi Filiz Al ve Emine Beder'den oluştu. 36 müracaatın yapıldığı programda, Şanlıurfa, Gaziantep, Aksaray yörelerine ait 11 yemek yarıştı. Beder, dikkatini çeken bazı yemeklerin ise fotoğrafını çekti.


Jüri heyeti, görsellik ve lezzet kategorisinde değerlendirdiği yemeklerden dereceye girenleri belirlemekte hayli zorlandı. Yarışmada Nilgün Bengisu, ağzıaçık-ağzıyumuk yemekleri ile 1., Esra Şahin bulamalı köfte ile 2., Tuğba Yıldırım borani yemeği ile 3., Leman Şişman ise su böreği ve çullama ile 4., Serap Çadırcı da Yahudi köftesi ile 5. oldu.


Yarışmada 1.'ye 84 parça sofra takımı, 2.'ye 36 parça sofra takımı, 3.'ye kahvaltı...