24 / 07 / 2024

urla kadıovacık köyü

urla kadıovacık köyü

İzmir Urla Rotary Kulübü'nün yaklaşık 3 yıl önce başlattığı "Sürdürülebilir Köy Geliştirme Projesi" kapsamında Kadıovacık Köyü, elektrik, su ve sera gazı gibi konularında enerji tasarrufu sağlayarak önemli adımlar atıyor..

Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Natura Ovacık, Forum Ankara’ya yakın konum konumda yükseliyor. Fırat Life Style ve Ata Yıldız tarafından hayata geçirilen Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Natura Ovacık ile ilgili detaylar...

İzmir Ovacık RES projesi protesto edildi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Urla'nın Ovacık Köyü'nde ormanlık alana kurulması planlanan RES'lere tepki gösterdi. Akatlı Köylü kadınlarla el ele verdi.

Urla Ovacık'ta RES projesine başlandı!

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık köyünde, Haydar Sancak’ın sahibi olduğu Hassas Teknik Elektrik şirketinin kuracağı altı adet rüzgar enerji santrali (RES) türbinlerinin yeri için çalışmalara dün sabah saatlerinde başlandı.

Gebze Ovacık ve Kadıllı köyleri arasına yeni köprü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yol güzergahlarındaki köprüleri de yeniliyor. Gebze Ovacık ve Kadıllı köyleri arasında uzanan yol üzerindeki yer alan köprü, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yeniden yapılıyor.

Harran'da Ekolojik Kadın Köyü kuruluyor!

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un bağışladığı 10 dönüm arazi üzerine şiddet gören kadınlara yönelik 'Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü' çalışmalarına başlandı.

Şanlıurfa'ya Ekolojik Kadın Köyü kurulacak!

Şiddet mağduru kadınlarla çocukları için Şanlıurfa'da ekolojik tarım köyü kurulacak. Köyde meslek kursları ve rehabilitasyon imkânı da sunulacak..

Hep İstanbul'da daire alanları için 5 bin fidan dikilecek!

TEKFEN Emlak Geliştirme,İstanbul'daki yeni projesi HEP istanbul kapsamında TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikimi yapıyor. Bu kapsamda HEP istanbul'dan daire sahibi olanlar için TEMA aracılığı ile İzmir Urla Kadıovacık'a üçer adet fidan dikilecek.

Hep İstanbul'da ev alana dikili ağaç hediye!

Tekten Emlak Geliştirme, İstanbul'daki yeni projesi HEP İstanbul kapsamında TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikimi yapıyor. HEP İstanbul'dan daire sahibi olanlar için TEMA aracılığı ile İzmir Urla Kadıovacık'a üçer adet fidan dikilecek...

HEP İstanbul’dan ev alanın üç dikili ağacı olacak!

Tekfen Emlak Geliştirme, İstanbul’daki yeni projesi HEP İstanbul kapsamında TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikimi yapıyor. TEMA aracılığı ile İzmir Urla Kadıovacık’a üçer adet fidan dikilecek.

Isparta Kadılar Köyü 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda düzeltme!

Isparta Merkez İlçe, Kadılar Köyü olarak 1. Derece Arkeolojik Sit Alanında değişiklik kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun o kararı...

Isparta Kadılar Köyü'nde I. Derece Arkeolojik Sit Alanı belirlendi!

Isparta Merkez'e bağlı Kadılar Köyü sınırları içinde yer alan antik yerleşim alanının I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kadıovacık Köyü en çevreci köy olmaya aday projelerini hayata geçiriyor!

İzmir Urla Rotary Kulübü'nün yaklaşık 3 yıl önce başlattığı "Sürdürülebilir Köy Geliştirme Projesi" kapsamında Kadıovacık Köyü, elektrik, su ve sera gazı gibi konularında enerji tasarrufu sağlayarak önemli adımlar atıyor..

Kadıköy'de icradan 900 bin TL'ye satılık konut!

Kadıköy 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Bostancı Mahallesi, Yazmacı Tahi Mevkii, 317 ada, 21 parselde yer alan 1.118 metrekare alanlı apartmanda 2. kat 8 nolu daireyi satışa sunuyor

urla kadıovacık köyü Haberi

urla kadıovacık köyü

Urla'nın sessiz ve sakin köylerinden Kadıovacık, Türkiye'de karbon ayak izini ölçen ve her sene karbon salınımını azaltan köy olarak dünya literatürüne girmesinin yanı sıra geleceğe yönelik hedefleriyle dikkat çekiyor. Urla Rotary Kulübü'nün yaklaşık 3 yıl önce başlattığı "Sürdürülebilir Köy Geliştirme Projesi" kapsamında Kadıovacık Köyü, önemli adımlar atıyor. Köy meydanının yenilenmesi, köye içme suyu için arıtma sistemi kurulmasının yanı sıra, iklimsel değişiklikleri en aza indirmek için sera gazı yayılımım azaltmaya yönelik çalışmalar da yapılıyor. Son olarak köyün su ihtiyacmı karşıladığı su pompasının elektrik enerjisinin karşılanması için güneşten elektrik enerjisi üretmeye başlandı. Yapılan çalışmalar kapsamında köylülere çeşitli eğitimler verilirken, köyde su ve elektrik enerjisi tasarrufu ön planda tutuluyor. Ayrıca köydeki boş evlerin ise ev pansiyonculuğunda kullanılması planlanıyor. 


Yaklaşık 220 nüfuslu Kadıovacık Köyü'nün...