30 / 04 / 2024

Üsküdar Engelli Araç Şarj İstasyonları nasıl çalışıyor

Üsküdar Engelli Araç Şarj İstasyonları nasıl çalışıyor

Üsküdar Belediyesi, engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmesi için Engelli Araç Şarj İstasyonu'nu hizmete sundu. Bağlarbaşı ve Mimar Sinan Mahallesi’nde konulan Engelli Araç Şarj İstasyonları engelli vatandaşın işini kolaylaştırdı.

Üsküdar Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına tepki!

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar'ın Altunizade Mahallesi’nde yer alan Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi tarafından 500 araçlık otopark yapılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın seferlerine, ikinci etap olan Yamanevler-Sancaktepe bölümünün deneme sürüşlerinin başlaması sebebiyle ara verildi. 

Üsküdar Şenol Güneş Parkı hizmete açıldı!

Üsküdar Kirazlıtepe’de içinde 250 araçlık otopark, 30 bin kişilik yemek yapılabilen mutfak, park ve sosyal tesis bulunan 7 bin metre karelik Şenol Güneş Parkı hizmete açıldı.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi için keşif yapıldı!

Asya ve Avrupa yakasını İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu ile birleştirecek 'Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi' çalışmaları kapsamında araştırma gemileri Salacak sahilinde keşif yaptı.

Üsküdar'a 2 dev proje!

Üsküdar Belediyesi 2017 yılı bütçesi, belediye meclisinde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Metro hattının 2020’ye yetiştirilmesi hedefleniyor. Diğer projede ise, biri metro diğeri lastik tekerlekli araçlar için tünel olacak.

Üsküdar Meydan Projesi için yıkımlar başladı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Yaklaşık bin araçlı bir otopark projemiz var. Üstünde de muazzam bir 10-15 dönüme yakın bir meydan kazanıyoruz” dedi.

Üsküdar Meydanı'na yeni düzenleme yapıldı!

Marmaray ve metro inşaatları nedeniyle paravanlarla kapatılan Üsküdar Meydanı, 12 yıl sonra denizi gördü. Araç ve yaya trafiği yeniden düzenlendi. Araçlar için yeni yol düzenlemesiyle trafik rahatladı.

İSPARK'tan Üsküdar'a 216 araçlık otopark!

Üsküdar Belediyesi’nin tamamlanan yeni binasının altında bulunan 216 araçlık otopark İSPARK tarafından işletmeye açıldı. 216 araçlık katlı otopark, modern görünümü ve güvenlik ekipmanlarıyla sürücülere hizmet verecek.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu yıl sonunda açılacak!

Üsküdar - Çekmeköy mesafesini 27 dk ya indirecek olan yeni metro hattının yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. Tüm kontrolleri bilgisayar sistemleri ile yapılacak olan araçlarda sürücü kabini bulunmayacak

Üsküdar-Çekmeköy metrosu konut fiyatlarını artırdı!

Üsküdar-Çekmeköy metrosu konut fiyatlarını artırdı. EVA Gayrimenkul'un araştırmasına göre Üsküdar-Çekmeköy metro projesi, Ümraniye ve Çekmeköy'de konut fiyatları üzerinde etkisini gösteriyor.

Üsküdar Sultantepe 2 milyara Araplara satıldı!

1985 yılında içinde Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nü barındıran Üsküdar'daki Sultantepe'nin 71 bin metrekarelik koruluk alanı 2 milyar liraya Araplara satılmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasına teleferik planlandı!

İstanbul'un Avrupa yakasındaki Gülhane Parkı ile Anadolu yakasındaki Üsküdar'ın Doğancılar Parkı arasına teleferik kurulması planlanmış... Peki sonra ne olmuş?.. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı haber

Üsküdar Meydan Projesi esnafa anlatıldı!

Üsküdar Meydan Projesi, esnafa anlatıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen " Meydan, 3 kat büyüyecek ve 4 yılda 5 bin araç kapasiteli otopark yapılacak " dedi.

Üsküdar Engelli Araç Şarj İstasyonları nasıl çalışıyor Haberi

Üsküdar Engelli Araç Şarj İstasyonları nasıl çalışıyor

Üsküdar’da engelliler, artık ilçenin iki noktasına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu sayesinde akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebilecek. Şarj istasyonunu kullanan engelli vatandaşlar, duygularını “Bizim için büyük bir hizmet. Allah Hilmi Türkmen Başkanımızdan razı olsun” şeklinde dile getiriyor.


Mimar Sinan Mahallesi Hakimiyet-i Milli Caddesi üzerinde kurulan Engelli Araç Şarj İstasyonu’nda akülü aracını şarj eden 53 yaşındaki Recep Şav  “Engelli aracımın aküsünü günde 6 saat kullanabiliyorum. Ancak rampa çıktığım zaman bu süre 4 saate kadar düşüyor. Şarj etmek için esnaftan yardım istiyordum. Yardım eden de oluyordu etmeyen de. Dışarı çıktığımda, şarjım bitecek diye endişe ediyordum. Şarj bittiğinde ailemizi arıyorduk gelip bizi alıyorlardı. Daha önceden yetkililerden bu konuda destek istedik ancak bir sonuç alamadık. Allah razı olsun, Başkanımız Hilmi Türkmen’e bir...