06 / 05 / 2024

Üsküdar Şehitler Çeşmesi nerede

Üsküdar Şehitler Çeşmesi nerede

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15 Temmuz Şehitleri için Çengelköy girişine çeşme yapıldığını ve etrafına Bulgaristan'dan 15 bin Osmanlı gülü getirttiklerini söyledi.

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Üsküdar'da 3 adet konut 625 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Vakıflar duyurdu: Ev alacaklar dikkat!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Selamiali Mahallesi, Silahtar Bahçe'de yer alan 3 adet konutu satıyor. Peki satış ihalesi ne zaman, gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Üsküdar Belediyesi, 220 milyon TL'lik bina ve 60 milyon TL'lik arsa satacak!

Üsküdar Belediyesi, ek bütçe teklifi hazırladı ve belediye meclisine sundu. Ek bütçenin, 220 milyon liralık bina ve 60 milyon liralık arsa satışlarından karşılanacağı açıklandı...

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları çeşitleniyor. İlçede dönüşüm başlatılan ve dönüşüm için hazırlık yapılan mahallelerin sayısı artıyor...

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

Üsküdar'daki 10 bloklu siteye kentsel dönüşüm şoku!

İstanbul Üsküdar’da 10 bloklu bir siteye tebligat gönderen ilçe belediyesi, 380 evden bir gün içinde eşyalarıyla birlikte evlerini tahliye etmelerini istedi. 

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mesut Özil Üsküdar'da ev yaptırıyor!

Fenerbahçe ile anlaşmak üzere olan yıldız futbolcu Mesut Özil, Üsküdar Kısıklı'da ev yaptırıyor. Kısa süre içerisinde buraya yerleşecek olan Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile komşu olacak.

İş GYO Üsküdar arsası değerleme raporu!

İş GYO'nun İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Burhaniye Mahallesi, 725 ada, 18 Parsel'e ilişkin değerleme raporu yayınlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Üsküdar Kuzguncuk'taki arsaya yönelik iddialara cevap!

 Vakıflar Genel Müdürlüğü, Üsküdar Kuzguncuk'taki bir arsanın kiralanmasıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde son durum!

Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İlçedeki çalışmaları koronavirüs de durduramadı. Bölge sakinleri inşaatta maskesiz 100'e yakın işçinin çalıştığını belirtti..

Üsküdar'da tarihi sarnıca kepçe!

İstanbul'da, tarihi sarnıçların bulunduğu alanda, alınan karara uyulmayarak denetim olmadan kepçeyle çalışmalara başlandı. Üsküdar'da iki adet tescilli sarnıcın bulunduğu alana iş makineleriyel izinsiz girildi.

Üsküdar Şehitler Çeşmesi nerede Haberi

Üsküdar Şehitler Çeşmesi nerede

Başkan Hilmi Türkmen ile belediyenin iyilik hareketlerinden konuşurken, yanımıza yaklaşan bir görevli "Bulgaristan'dan güller geldi" diyerek Başkan'a haber verdi. Tabii ki hemen "Ne gülü?" diye sordum. Başkan, 15 Temmuz Şehitleri için Çengelköy girişine çeşme yaptırdıklarını ve çeşmenin etrafına dikilmesi için Bulgaristan'dan 15 bin Osmanlı gülü getirttiklerini söyledi. Harika bir proje daha! Pek kimse bilmiyormuş; haber tam da kucağıma düştü!


YIL DÖNÜMÜNDE AÇILACAK 

Hain darbe girişimi sırasında, Üsküdar'da 24 vatandaşımız şehit düşmüştü. Bu yüzden bu çeşme, çok ince düşünülmüş. Çeşmenin çanağı hilal, musluğu ise yıldız şeklinde tasarlanmış. Başkan Türkmen, çeşmeyi 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde açacaklarını söyledi ve "Gazi Çengel, darbeye engel" diye de ekledi. Bu kadar yeniliğin üzerine, Başkan'dan Üsküdar'da başlatılan iki iyilik hareketini daha öğreniyorum. Bunlardan biri, Tebessüm Kahvesi......