27 / 04 / 2024

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...



Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi, geçen aylarda rezerv yapı yani yeni konut alanı ilan edilmişti.  

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; 134 bağımsız birim ve 10 bloktan meydana gelen sitenin parseli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 10 Ekim 2022 tarihinde “rezerv yapı alanı” ilan edilmiş ve geçen Mart'ta da imar planı hazırlanmıştı. 

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Yasaya göre riskli yapıların dönüşmesi için yeni güvenli binalar inşa edilmesi amacıyla boş durumda olan ve kamuya ait araziler için verilen rezerv yapı alanları kararlarından birinin de 29 Mayıs Sitesi arazisi için alınmış olması son günlerde sık sık gündeme geliyordu. Söz konusu site ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Planların askıdan inmesinden sonra siteye, kasım ayının sonunda tebligat yollanmış ve tahliye için 29 gün süre tanınmıştı. Tahliye kararına karşı nöbet eylemi başlatan site sakinleri mahkemenin yolunu tuttu. Tahliye işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması için açılan davada ara karar verildi. 

İstanbul 9.İdare Mahkemesi, 13 Aralık 2023'te dava konusu işlemin uygulanması durumunda giderilmesi güç zararlar doğurabilecek nitelikte olması sebebiyle oybirliği ile yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Mahkeme, davalı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan rezerv yapı alanı belirlenmesine ilişkin rapor ve eklerin tüm maliklere usulüne uygun şekilde tebliğ edilip edilmediğini açıklamasını ve buna ilişkin evrakları mahkemeye yollamasını talep etti. 

Kararda, rezerv alan kararına karşı açılan bir davanın olup olmadığının sorulması da istendi. 

Üsküdar Belediye Meclisi’nin İYİ Partili  Üyesi Onur Çukurlu, konu ile ilgili açıklama yaptı ve "Diğer açtığımız davalarda da yürütmeyi durdurma kararı bekliyoruz. Bu karar, site sakinleri için umut oldu. Sitenin, rezerv alan ilan edilmesine karşı açtığımız davada da iptal kararı bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Milletvekilinden Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki!

500 bin TL'nin 32 günlük faizi ne kadar? 

Mersin'e 888 milyon 477 bin TL'lik otel yatırımı!


Geri Dön