28 / 04 / 2024

Milletvekilinden Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki!

Milletvekilinden Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki!

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, Meclis'te yaptığı konuşmasında Özelleştirme İdaresi'nin arazi satışları  ve Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki gösterdi. İşte Erdem'in o açıklamaları...



CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 35’inci Birleşiminde, Özelleştirme İdaresi'nin arazi satışları ve Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesi ile ilgili konuştu. 

Mustafa Erdem, arazilerin, sahillerin ve koyların satıldığına dikkat çekerek, "Sadece geçtiğimiz Ağustos ayında Türkiye’nin önemli turizm alanlarındaki 30 bin 664 kilometrelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunuldu" ifadelerini kullandı. 

Milletvekilinden Cengiz İnşaat ın Cennet Koyu ndaki projesine tepki!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, satışa sunulan söz konusu arazilerin büyük bir kısmının Antalya, Muğla, Nevşehir, Mersin gibi turizm bölgelerinde yer aldığını söyledi. Bu uygulamanın değişmediğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ege ve Akdeniz’de denize sıfır noktalardaki hazine arazilerini otel, günübirlik tesis yapmak amacıyla şirketlere satmayı sürdürdüğünü ileri süren Mustafa Erdem, Cengiz Holding'in Cengiz Koyu'ndaki projesini örnek verdi. 

Cengiz Holding'in Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koyu'nda doğal sit alanı ilan edilen bölgede otel yaptığını belirten Erdem, proje için 'ÇED gerekli değildir' kararının da alındığını vurguladı.

Erdem, turizm sezonu bitmişken, Cengiz İnşaat'ın da projeyi büyütme kararıyla yine inşaata devam
ettiğine dikkat çekti ve bir başka örnek verdi. 

Milletvekilinden Cengiz İnşaat ın Cennet Koyu ndaki projesine tepki!

Antalya'da Phaselis Antik kentinde de birinci derece koruma alanı olmasına rağmen inşaat yapıldığını aktaran Mustafa Erdem, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığının, ancak karara karşın inşaatların devam ettiğinin altını çizdi. 

"2 koyda toplam 181 metrekare olduğu iddia edilen binaların hâlihazırdaki boyutları 500 metrekareden çoktur. Davalardan önce projede beton ve taşla kaplanacak olan alan 3 bin metrekare büyüklükteydi" diye konuşan Erdem, Bakanın bu konu ile ilgili kendisini eleştirdiğini belirtti. 

Erdem, söz konusu projenin temel ihtiyaç projesi olmadığını, bir rant projesi olduğunu söyledi. 

Yalnızca bunlarda sınırlı kalmadığını dile getiren Erdem, "Manavgat’ımızda Ulualan diye adlandırılan bir alanımız var, Bakanımız çok iyi biliyor. Manavgat halkı, sosyal ve ticari ihtiyaçları karşılamak şeklinde projelendirilmesini istiyor ama Sayın Bakanımız istemiyor" dedi ve Bakanın bu bölgede 3 tanesi konaklamalı 1 tanesi konaklamasız, 4 ayrı parça şeklinde yaklaşık 280 hektarlık alanı sadece golf alanı olarak projelendirmek istediğini söyledi. 

Ayrıca, Mustafa Erdem, Manavgat Sorgun’da bir bölümü mesire alanı şeklinde kullanılan 254 dönümlük alanın Manavgat Belediyesine tahsisinin de iptal edildiğini dile getirdi. 

500 bin TL'nin 32 günlük faizi ne kadar? 

Mersin'e 888 milyon 477 bin TL'lik otel yatırımı!

Marmara'da beklenen büyük depremin süresi doldu: Deprem uzmanı 'Her an olabilir' dedi!


 


Geri Dön