02 / 05 / 2024

Üsküdar Ünalan Üst Geçidi

Üsküdar Ünalan Üst Geçidi

​​Üsküdar Belediyesi ile İBB'nin koordineli çalışmaları sonucu yapılan Üsküdar Ünalan Üst Geçidi hizmete açıldı. Uzunçayır Metrobüs Durağı ve E-5 üzerinden evlerine gitmek isteyenlerin kullandığı noktada adli vaka ve trafik kazası olmuştu.

Üsküdar Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin yükseklik sınırlaması plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallerine yükseklik sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'ın 8 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, 1/5000 ölçekli Merkez, Örnek, Esatpaşa, Fetih, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu Mahalleleri ile Ünalan Mahallesi ve Güneyi Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 15.10.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Ünalan 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, Ünalan Mahallesi, 1059 ada, 35 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Ünalan Mahallesi 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Üsküdar ilçesi, Ünalan Mahallesi, 1119 ada, 119 ve 124 parsellere ilişkin ( plan notu ) 1/1000 ölçekli 15.02.2019 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Üsküdar Burhaniye 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı! 

Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi, 736 ada, 133 parselin doğusunda kalan tescil dışı alanda tescilli Fıstıklı Mescidi ihyasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Üsküdar'da 2 katlı ahşap ev çöktü!

Üsküdar Selami Ali Mahallesi Hamam Sokak'ta yer alan 2 katlı ahşap evin üst katında çökme meydana geldi.

Validebağ Korusu Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edildi!

Üsküdar Belediye Meclisi'nin olağanüstü oturumunda Validebağ Korusu'nun tahsisi karar bağlandı. Koru Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edildi...

Üsküdar'daki dev arsa 550 milyon TL'ye İGDAŞ'ın oldu!

İBB Üsküdar Ünalan'daki 29 bin 664 metrekare büyüklüğündeki dev arsayı ihaleyle 550 milyon liraya İGDAŞ'a sattı...

Üsküdar'daki toplanma alanının TÜRGEV'e devredildiği iddiası mecliste!

Üsküdar Ünalan Mahallesi'ndeki deprem toplanma alanının bir vakfa devredildiği iddiası meclis gündemine taşındı..

Üsküdar Cüneyt Çakır Spor Kompleksi açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin Ünalan'da hayata geçirdiği Cüneyt Çakır Spor Kompleksi ve 5 derslikli bilgi evi vatandaşların hizmetine açıldı.

Üsküdar Meydan Projesi için yıkımlar başladı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Yaklaşık bin araçlı bir otopark projemiz var. Üstünde de muazzam bir 10-15 dönüme yakın bir meydan kazanıyoruz” dedi.

Üsküdar Libadiye Köprüsü yenileniyor!

Üsküdar'daki Libadiye Köprüsü'nde yenileme çalışmaları başladı.120 gün sürecek çalışmalar kapsamında sürücülerden Ünalan ve Esatpaşa köprülerini kullanmaları istendi.

Üsküdar Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesi hayata geçiyor!

Üsküdar Belediyesi Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesini hayata geçiriyor. Proje için 26 milyon 322 bin lira harcandı.

Üsküdar Ünalan Üst Geçidi Haberi

Üsküdar Ünalan Üst Geçidi

Ünalan’da oturan vatandaşların Uzunçayır Metrobüs Durağı ve E-5 üzerinden işleri ile evlerine gitmek için tek güzergahları olan noktada birçok adli vaka ve trafik kazası yaşanmıştı. Üst geçit yapılmadan önce aydınlatması olmayan, karanlık, çamur ve pis kokular arasında yürümek zorunda olan Ünalanlılar’ın başına gasp, yol kesme ve hatta tecavüz olayları gelmişti. E-5’i yürüyerek geçmeye çalışan kimileri ise trafik kazalarında hayatlarını kaybetti.


Tüm bu olayların neticesinde vatandaşların sorunlarına çözüm bulunması için gelen yoğun talepler sonrası Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ünalan Üst Geçit projesini hayata geçirdi.





Tamamen çelik konstrüksiyondan yapılan, 3 metre eninde ve engelli vatandaşların da kullanabileceği üst geçit 5 ay gibi kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı. Çevre düzenlemesi de yapılan alanda işlerine ya da iş dönüşü evlerine gitmekte korkulu...