06 / 05 / 2024

Üsküdardaki eski İETT garajı kültür merkezine dönüştürüldü

Üsküdardaki eski İETT garajı kültür merkezine dönüştürüldü

Eskiden İETT Garajı ve tramvay hangarı olarak kullanılan yapıyı restore ederek yeni bir soluk getiren Üsküdar Belediyesi, Nevmekan ismindeki yeni merkezin açılışını törenle gerçekleştirdi.

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm konutları 2024'te teslim edilecek!

Marmara'da beklenen olası deprem kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da da çalışmalar tam gaz devam ediyor. 

Üsküdar'daki 200 bin konutun yarısı 2024'te yenilenmiş olacak!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul'da çalışmalar hızlandırıldı. İstanbul'un eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da kentsel dönüşümün radarına girdi. İlçede 10 yılda 30 bin konut yenilendi. 200 bin konutun yarısı ise 2024'te yenilenmiş olacak.

Üsküdar Ferah Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Üsküdar ilçesi, Ferah Mahallesi, 2461 ada, 5 parsel ( Eski: 1, 2, 3, 4 ) ve kısmen tescil dışı alan ile Kısıklı Mahallesi, 38 ada, 75 parsel ve 38 ada, 72 ve 15 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 26.07.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Kısıklı Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesi, 1816 ada, yeni 18 sayılı parsele (eski 10, 11, 12 ve 13 sayılı parseller) ait 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Eski Yapı Teknik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eski Yapı Teknik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Öztopal tarafından kuruldu.

Tavuk Dünyası 200'üncü restoranını Üsküdar'da açtı!

Tavuk Dünyası, 2019 hedefleri dahilinde yeni şube yatırımlarına hızla devam ediyor. Firma Türkiye’de bulunan 200. restoranının kapılarını İstanbul’un en eski ve nezih semtlerinden olan Üsküdar’da açtı.

Üsküdar'da eski bina kısmi çöktü!

Üsküdar'da eski bir binada kısmi çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi.

Üsküdar Paşalimanı Beltur Kafe 4.6 milyon TL'ye kiraya veriliyor!

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Üsküdar Paşalimanı Hacıhesna mahallesindeki gayrimenkulü kiraya verecek.

Üsküdar'a 3 katlı çarşı geliyor!

Tarihi Yarımada'nın karşısında yer alan Üsküdar'da yeni meydan inşası için düğmeye basıldı. Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerinde bulunan, eski belediye binası ve yapıların yıkılmasıyla gerçekleşecek yeni meydanın ismi "Mimar Sinan Meydanı" olarak belirlendi.

Üsküdar kentsel dönüşüm toplantısı yarın!

Üsküdar Kentsel dönüşümle daha da güzelleşiyor. Yapımı devam eden Çamlıca Cami’si ve çevresindeki eski yapıların yeniden imarıyla Üsküdar İstanbul’un gözbebeği olamaya devam edecek. 

Üsküdar kentsel dönüşüm toplantısı 12 Aralık'ta!

Üsküdar Kentsel dönüşümle daha da güzelleştirilecek. Yapımı devam eden Çamlıca Cami’si ve çevresindeki eski yapıların yeniden imar edilmesi ile Üsküdar kentsel dönüşümle yeni bir çehreye kavuşacak.

Eski Kafa İnşaat Kafe Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar Şubesi açıldı!

Eski Kafa İnşaat Kafe Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar Şubesi, Aysel Zengin Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 18 Aralık'ta Üsküdar, Burhaniye Mahallesi'nde açıldı.

Üsküdar'daki eski İETT garajı kültür merkezine dönüştürüldü!

Eskiden İETT Garajı ve tramvay hangarı olarak kullanılan yapıyı restore ederek yeni bir soluk getiren Üsküdar Belediyesi, Nevmekan ismindeki yeni merkezin açılışını törenle gerçekleştirdi.

Üsküdardaki eski İETT garajı kültür merkezine dönüştürüldü Haberi

Üsküdardaki eski İETT garajı kültür merkezine dönüştürüldü

Gençleri sanat galerisi, sahne ve kitaplı kahve konseptiyle buluşturan farklı bir dizayna sahip Nevmekan, düzenlenen tören ile hizmete sunuldu. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi yanında yer alan Nevmekan’ın açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, akademisyenler, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı. Eskiden İETT Garajı ve tramvay hangarı olarak kullanılan yapı, nostaljik dekorasyon ve özel konsepti ile kitapseverlerin büyük beğenisini toplayan bir mekana dönüştürüldü.


AÇILIŞA ÖZEL SERGİ VE KONSER DÜZENLENDİ

Protokol konuşmaları ile başlayan tören, Nevmekan’ın sanat galerisi bölümünde Sabiha Tansuğ Koleksiyonu ‘Anadolu’da Tekstil Yolculuğu’ temasıyla Anadolu ve Osmanlı giysi ürünlerinin sergisi açıldı. Serginin ardından Ermenilerin ödüllü sanatçısı Sibil ‘Üsküdar’dan Dünyaya Seyir’ temalı konser verdi.


“KİTAP, BİLGİ VE DOSTLUĞUN BULUŞTUĞU BİR MEKAN”

Oluşturdukları yeni konsept sayesinde Üsküdar’a farklı bir...