27 / 04 / 2024

Üsküdar'daki 200 bin konutun yarısı 2024'te yenilenmiş olacak!

Üsküdar'daki 200 bin konutun yarısı 2024'te yenilenmiş olacak!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul'da çalışmalar hızlandırıldı. İstanbul'un eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da kentsel dönüşümün radarına girdi. İlçede 10 yılda 30 bin konut yenilendi. 200 bin konutun yarısı ise 2024'te yenilenmiş olacak.



Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasada dönüşüm için gereken çoğunluk, tebligat süreci, riskli yapı tespiti, rezerv alan tanımı gibi birçok konuda değişiklik yapıldı.

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen bilgi verdi. Son 10 senede 30 bin konut yenilediklerini ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 10 bin konut projesinin devam ettiği ilçede, 20 bin konutun sağlam olduğunu düşündüklerini söyledi. 

80-100 bin arası konutun depreme dayanıklı hale geldiğinin bilgisini veren Türkmen "Üsküdar’da toplamda 200 bin konut var. 2024’te yarısını yenilemiş olacağız" dedi.

ÜSKÜDAR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Sabah'ta yer alan habere göre, ilçe hakkında bilgiler veren ve ilçedeki kentsel dönüşüme değinen Türkmen, "Buradaki projemiz Üsküdar'ın Kirazlıtepe, Ferah Mahallesi, Küplüce ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ni ilgilendiriyor" diye kaydetti.

Söz konusu proje tamamlandığında 5 bin bağımsız bölüm yapmış olacaklarını söyleyen Türkmen, bu yapıların yüzde 90- 95'i konut olacağını söyledi.

Projenin detayları hakkın da da bilgi veren Türkmen, "Burada aslında 2 ayrı projemiz var. İlk projemiz üç etaptan oluşuyor. 1.etabını teslim ettik. 2. ve 3. etabı ise devam ediyor" dedi.

Bu dönem başladıkları projenin ise iki etap halinde devam ettiğini belirten Türkmen, "Eskiyi yıkıp  TOKİ  ve Emlak Konut ile beraber yenisini yapıyoruz. Hedefimiz 2024 yılında bu konutların hepsini hak sahipleriyle buluşturmak" dedi.

OTOPARKSIZ RUHSAT YOK

Türkmen, ilçedeki dönüşüm çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi: "Biz Üsküdar'da son 10 senede 30 bin konut yeniledik. 20 bin de öncesinde yenilenmişti. Şu anda sürdürülen 10 bin konut projesi var. Üsküdar'da 20 bin evin de sağlıklı sağlam bina olduğunu düşünüyoruz" dedi.

80 ile 100 bin arası konutun depreme dayanıklı hale gelmiş olduğunu belirten Türkmen, Üsküdar'da toplamda 200 bin konut olduğunun bilgisini vererek, "Önümüzdeki yıl içinde yarısını yenilemiş olacağız. Bunu sadece konut olarak düşünmemek gerekiyor. Burada muazzam bir sağlıklı yaşam oluşuyor. Şu anda otoparksız hiçbir projeye ruhsat vermiyoruz. Binalarımız yüksek değil. Bu dönüşümde vatandaşın hiçbir kaybı yok. Vatandaşımızın inanılmaz bir kazancı var." dedi.

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 9 Kasım 2023 altın fiyatları


Geri Dön