24 / 07 / 2024

Uygur Mimarlık projeleri

Uygur Mimarlık projeleri

Yedisi birincilik olmak üzere otuz yedi ödül ve mansiyon sahibi olan Semra Uygur kimdir? Semra Uygur, Özcan Uygur ile Uygur Mimarlık'ı ne zaman kurdu? Uygur Mimarlık projeleri nelerdir?

Uygur Dekorasyon Mimarlık Hizmetler Limited Şirketi kuruldu!

Uygur Dekorasyon Mimarlık Hizmetler Limited Şirketi Ümraniye’de  10 bin TL  sermaye bedeli ile Volkan Uyğur Ensert, Zeynep Gökbakan Ensert tarafından kuruldu.

İnsanlık için mimarlık projeleri önem kazanıyor!

Mimarlığı sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendiren ve mimarlığın geleceğine odaklanan “insanlık için mimarlık” projeleri hayata geçiyor. 

Tunç Soyer Mimarlık Haftasını kutladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası sebebiyle gerçekleştirilen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşiye katıldı.

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

Aryap Mimarlık ve İnşaat Projeleri Petrokimya İthalat İhracaat Limited Şirketi kuruldu!

Aryap Mimarlık ve İnşaat Projeleri Petrokimya İthalat İhracaat Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Amır Rahalı tarafından kuruldu.

2018’in en iyi mimarlık projeleri belli oldu!

RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü, bu alandaki en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. İşte RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü 2018’de kazanan ve dereceye giren o yapılar...

YTÜ Mimarlık öğrencileri Kartal projelerini sergiledi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Kartal için 40 proje hazırladı, öğrenciler hazırladıkları projeleri sergiledi.

TSMD Mimarlık Merkezi’nde Mimarlık Ödülleri konuşuldu!

TSMD tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serisinin sonuncusu, “Mimarlık Ödülleri / Amaç, Yöntem ve Sonuç” teması ile 23 Mart 2017 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

Tozkoparan Ortaokulu Uygur Mimarlık'ı ödülünü aldı!

TÜRKİYE Hazır Beton Birliği (THBB), malzeme seçimi ve mimari üretim sürecinde yaşanılır çevreler ile estetik yapı örneklerini ödüllendirmek amacıyla 2016 yılında THBB Mimarlık Ödülleri'nin dördüncüsünü düzenledi.

Türkiye Hazır Beton Birliği 2016 Mimarlık Ödülü verildi!

Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) düzenlediği THBB 2016 Mimarlık Ödülü’nün sahibi Güngören Tozkoparan Ortaokulu projesiyle Uygur Mimarlık oldu.

Bursa Kayhan’daki sivil mimarlık örneği binalar restore edildi!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Efekta Mimarlık, Fikirtepe’de 6 proje birden yapıyor!

Kuruluşundan bu güne yaptığı kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken Efekta Mimarlık dönüşümün sembol lokasyonu Fikirtepe’ye damgasını vurdu.

Okan Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin projeleri sergilendi!

Okan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yıl sonu projeleri, Kartal Belediyesi Meclis fuaye alanında sergilenmeye başlandı. 160 proje sergide yer alarak hocaların değerlendirilmesine sunuldu.

Uygur Mimarlık projeleri Haberi

Uygur Mimarlık projeleri

Semra Uygur kimdir?

Semra Uygur, 1956 yılı Erzincan doğumlu. 1980 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nden lisans, 1984 yılında da lisansüstü diplomalarını alan Semra Uygur yedisi birincilik olmak üzere otuz yedi ödül sahibi mimar.


Özcan Uygur ile kurduğu Uygur Mimarlık’ta çalışan Semra Uygur, 1981-1983 yıllarında özel mimarlık proje firmalarında çalıştı. 1983 yılından beri mimari tasarım ve proje çalışmalarını yürütüyor. 


Semra Uygur, 1986 yılında Özcan Uygur ile birlikte Uygur Mimarlık Ltd.Şirketi'nin kurucu ortağı oldu. 


Uygur, Ted Ankara Koleji Yerleşkesi ile Mimarlar Odası 2004 Ulusal Mimarlık Ödülleri’nde yapı dalı ödülü, Cer Modern Sanatlar Merkezi ile TSMD 2010 yılı tasarım ödülünü aldı.


Semra Uygur'un Özcan Uygur ile birlikte gerçekleştirdiği önemli projeler arasında Giresun Hükümet Konağı, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Sosyal Tesisleri, AKM Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu, TBMM Milletvekili...