28 / 04 / 2024

Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ne zaman açılacak

Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ne zaman açılacak

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak.

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Steelkon Projects Uzay Kafes Sistemleri Ve Çelik Yapılar İnşaat Müh.Mimarlık Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Steelkon Projects Uzay Kafes Sistemleri Ve Çelik Yapılar İnşaat Müh.Mimarlık Sanayi Limited Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Aksungur tarafından kuruldu.

Ze Us Yazılım Bilgi ve Yönetim Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Ze Us Yazılım Bilgi ve Yönetim Sistemleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli Uzay Sağna ve Zafer Erçoban ortaklığında kuruldu.

Türkiye’nin ilk uzay sistemleri merkezi açıldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi hizmete girdi.

Türkiye’nin ilk uydu test merkezi açıldı!

Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı..

TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi açıldı!

Türkiye ’nin ilk uydu merkezi olacak ' TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ' Ankara 'da düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi yarın açılıyor!

TUSAŞ bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde, kütlesi 5 tona kadar olan birden fazla uydunun aynı anda montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Test Merkezi bu ay açılacak!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi bu ay açılıyor!

Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay açılacak. Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A burada yapılacak..

Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay açılacak!

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak. Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın da yapımı bu merkezde gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi bu ay açılacak!

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak.

DNG Uzay Kafes Sistemleri İnşaat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

DNG Uzay Kafes Sistemleri İnşaat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 6 Şubat 2015'te 100 bin TL sermaye ile, Tuzla'da, Yusuf Yüce Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Uydu merkezinin inşası tamamlandı!

Uydu merkezinin inşası tamamlandı. TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi tamamlandı. Yapıda aynı anda birden fazla uydunun montaj, entegrasyon ve testleri yapılabilecek.

Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ne zaman açılacak Haberi

Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ne zaman açılacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (UMET), bu ay açılacak.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının yapılması planlanan merkezde, Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın montajyapımı, ileri entegrasyon ve çevresel testleri gerçekleştirilecek.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yatırım maliyetleri Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TÜRKSAT AŞ tarafından karşılanan merkezin işletmesi TUSAŞ tarafından yapılacak. Yaklaşık 3 bin 800 metrekarelik merkezde, kütlesi 5 tona kadar olan birden fazla uydunun aynı anda montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleştirilecek.


Uluslararası uzay projelerine de hizmet verilecek merkezde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusunun ileri entegrasyon ve çevresel testleri gerçekleştirilecek. Uydu bu testlerin ardından fırlatma sahasına TUSAŞ'tan gönderilecek.


Türkiye, dünyada az sayıda ülkede bulunan...