05 / 05 / 2024

uzunçarşı kamulaştırma bedelleri

uzunçarşı kamulaştırma bedelleri

Sakarya Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde gelinen son aşamayı açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bölgede ticaret yapmakta olan bir kısım esnafımıza kamulaştırma bedelleri ödenmeye başladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Rize Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Rize ili Merkez İlçesi, Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli'de kamulaştırma TBMM gündeminde!

Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedelleri ve bu bedellerin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamulaştırma bedelinde ÜFE hesabı!

Kamulaştırmalarda yeni dönem başlıyor. Artık vatandaşların kamulaştırma bedelleri amacıyla açtığı davalarda arazinin sonradan kazandığı değere bakılmayacak, ÜFE'ye göre değer artışı yapılıp ödenecek.

Yusufeli Barajı için kamulaştırma bedelleri mecliste!

Artvin'in Yusufeli ilçesine inşa edilecek baraj için belirlenen kamulaştırma bedellerinin iyileştirilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas Suşehri için acele kamulaştırma kararı!

Sivas'ta tesis edilecek Akşar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize'deki düşük kamulaştırma bedelleri TBMM'de konu oldu!

Kamulaştırma bedellerinin belirlenmesine, bilirkişilerin seçimine ve Rize'de yapılan kamulaştırmalara ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 6 soru sordu..

Denizli Gerali Mahallesi'nin kamulaştırma bedelleri TBMM'de!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli İli Sarayköy ilçesi Gerali Mahallesi'nde yapılması öngörülen su kanal inşaatının kamulaştırma bedellerinin ödenmemesine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Kamulaştırma bedelleri SPK'ya göre belirlenecek!

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Artık kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu değerleme standartları dikkate alınacak.

Belediyelere kamulaştırma bedelleri için 10 yıl süre!

Torba yasa tasarısında çok sayıda düzenleme yer alıyor. Düzenlemede başta belediyeler olmak üzere kamu kurumları tarafından kamulaştırma bedeli ödenmeden el konulan taşınmazlar için kapsamlı bir değişiklik öngörülüyor.

Gaziantep Şehitkamil'de acele kamulaştırma!

Gaziantep Şehitkamil'de, Düzbağ İçmesuyu Arıtma Tesisinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi.

Soma'daki kamulaştırma çalışmalarında anlaşma sağlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’da inşa edilen atıksu arıtma tesisinin civarında yer alan arazilerde yapılacak kamulaştırma için Soma’da toplantı gerçekleştirdi.

uzunçarşı kamulaştırma bedelleri Haberi

uzunçarşı kamulaştırma bedelleri


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzunçarşı Rekreasyon Projesi’nde gelinen son aşamayı sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı. Tarihi adada projeye aykırı yapıların kamulaştırma sürecinin devam ettiğini aktaran Başkan Toçoğlu, “Bölgede ticaret yapmakta olan bir kısım esnafımıza kamulaştırma bedelleri ödenmeye başladı” diye konuştu.


Kazanan Sakarya Olacak

Toçoğlu açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi; “Hukuki disiplinden taviz vermemiz mümkün değil. Bilirkişi marifetiyle tespit edilen bedelleri vatandaşlarımıza ivedilikle ödüyoruz. Belirlenen bedelleri peyderpey ödemeye devam ederek; projenin en kısa süre içerisinde hayata geçirilmesini sağlama hedefindeyiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Esnafımızın mağdur edecek girişimlerde bulunmamız düşünülemez. Herkesten biraz daha fazla sabır ve sağduyu bekliyoruz. İnşallah projenin hayata geçmesiyle kazanan esnafımız ve Sakarya olacak."


Sakarya Büyükşehir...