21 / 05 / 2024

Uzungöl denetleme

Uzungöl denetleme

Uzungöl etkin denetlenecek. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Kültür ve Turizm Müdürü îsmail Kansız, Uzungöl Doğa Sporları ve Adrenalin Kulübü Derneği Başkanı Aydın Mutlu ve dernek üyelerini makamında kabul etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bilişim personeli istihdam edecek! Son başvuru tarihi 26 Mart 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çok sayıda bilişim personeli istihdam edileceği bildirildi. Son başvuru tarihinin 26 Mart 2023 olduğu paylaşıldı. İşte haberin detayları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan sigortacılık sektöründe 3 ismi görevden aldı! Senetler teminat olabilecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla görevden alındı. SEDDK Başkanı, başkan yardımcısı ve üyeliklerden boşalan koltuklara yeni isimler getirildi.

BDDK'nın kredi adımı sonrasında şirketlerin dolar stratejisi nasıl olacak? Dövizin çıkışı sürecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun TL cinsinden kredi kullanacak şirketlere 'Elindeki fazla dövizi sat' anlamına gelen 24 Haziran kararından ilk etapta bine yakın şirketin etkilenmesi bekleniyor. Peki şirketler bu durumda ne yapacak? Uzmanlar yorumladı...

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!

TOKİ Trabzon projeleri için son dakika açıklaması geldi! 400'den fazla yeni konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzungöl Millet Bahçesi'nin ihalesi 3 Ağustos'ta, Ortahisar Çimenli Mahallesi 327 sosyal konut projesi ve Yeşilköy Mahallesinde yapılacak 84 konutun ihalesi ise 21 Temmuz'da gerçekleştirecek.

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.

FuzulEv Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını aldı!

Faizsiz finansman sisteminin öncü markası FuzulEv, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürütülen intibak sürecini tamamlayarak lisansını aldı.

ABD'de alınan kripto para kararı piyasayı nasıl etkileyecek? 

ABD Para Birimi Denetleme Ofisi,  ülkede yer alan bankaların kripto paraları kapsayan belli faaliyetlerde bulunmadan önce yazılı izin almalarına yönünde karar almıştı. Peki, bu karar piyasaları nasıl etkileyecek? İşte uzman görüşleri...

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Tasarruf finansmanı düzenlemesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tasarruf finansmanından yapılan düzenleme ile konut sektöründe yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme ile 29 şirket için tasfiye kararı verildi. 

Eyüp Akbal: BDDK yola güçlü şirketlerle devam edecek!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından (BDDK) 21 faizsiz konut şirketinin tasfiyesinin tasarruf finansman sistemini daha da güçlendireceğini ve vatandaş adına riski sıfıra indirmek için gerekli olduğunu söyledi.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta 3 trilyon 761 milyara çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sektörün kredi hacminin 9 Nisan ile biten haftada 20 milyar 57 milyon lira arttığını açıkladı.

Sayılı günler kaldı! Bankacılıkta yeni dönem başlıyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun yeni yönetmeliği ile 1 Mayıs'tan itibaren Türkiye'de bankacılık işlemleri, banka şubesine gitmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek...

Uzungöl denetleme Haberi

Uzungöl denetleme

Uzungöl'ün bölge turizmi açısından önemli bir turizm destinasyonu olduğunu söyleyen Vali öz, "Uzungöl'ün yıllık 1 milyona yakın ziyaretçi sayısı var. Dolayısıyla Uzungöl Karadeniz için önemli bir turizm lokomotifidir. Bu yüzden orada turizmin daha nitelikli olmasını istiyoruz. 

Gelen insanların burada daha uzun süreli kalmalarını ve hoş vakit geçirmelerini sağlamak için önemli adımlar atılıyor" dedi. 


Uzungöl'ün sorunlarına dikkat çeken Vali Öz, "Uzungöl'ün sorunları çok. Koruma amaçlı imar planının gecikmesinden kaynaklanan sıkıntılarımız var. Düzensiz yapılaşma sıkıntımız var. İşletmelerin kalite ve standart sıkıntıları var. Hizmet konusunda bir düzensizlik var. Önümüzdeki günlerde Uzungöl'de daha sistematik bir denetim ve işletme mekanizması oluşturacağız. Rastgele büfeler, otoparklar, satış yerleri, lüzumsuz işletmeler, ayaküstü satış yapan yerler olsun istemiyoruz. Turizmin daha nitelikli ve uzun vadeli olması için çalışıyoruz. 

Bazı düzensiz işletmeler ve...