28 / 07 / 2024

uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi nasıl gidilir

uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi nasıl gidilir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Edirne'de tarihi Selimiye ve Eski camileri gezdikten sonra Vali Hasan Duruer ile Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda incelemelerde bulundu...

Tarihi Uzunköprü için koruma talebi!

Edirne'nin Uzunköprü'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprü'nün kanatlarında ve tabanında çatlaklar oluştu. Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akbal, tarihi köprünün yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Edirne Uzunköprü'ye TOKİ müjdesi!

Ak Parti Uzunköprü İlçe Başkanı ve Şehir plancısı Çağatay Yılmaz, Uzunköprülülere ikinci TOKİ müjdesini verdi. Başkan Yılmaz, " Yeni Uzunköprü TOKİ Projemiz Uzunköprü'müze hayırlı olsun" dedi.

Uzunköprü Devlet Hastanesi için arsa tahsisinde sona gelindi!

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Uzunköprü'ye yapılması planlanan devlet hastanesinin arsası için sona gelindiğini söyledi.

Uzunköprü Devlet Hastanesi'nin ek binası açıldı!

Uzunköprü Devlet Hastanesi'nin ek hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Törende AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Uzunköprü UNESCO Listesine girdi!

Edirne'de 1393 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen 572 yıllık tarihi Uzunköprü, UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Mirası geçici listesine alındı.

Edirne Uzunköprü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü ‘Uzun Köprü’nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçici aday olarak girdiğini söyledi.

Uzunköprü Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi!

Dünyanın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan tarihi Uzunköprü, geçici Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alındı. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, UNESCO'ya yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını açıkladı.

Edirne Uzunköprü için Unesco'ya başvurdu!

UZUNKÖPRÜ Belediye Başkanı Enis İşbilen, bin 200 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsünü dünya çapında tanıtmak amacıyla UNESGO geçici kültür varlıkları listesine girmek için başvuru yaptıklarını söyledi.

Edirne Uzunköprü'ye arıtma tesisi yapılacak!

Uzunköprü Belediyesi Evsel Atıksu Arıtma Tesisi'nin geçici kabulu gerçekleştirildi. İhale şartnameleri gereği, 1 yıl süresince yüklenici firma tarafından işletilecek.

Uzunköprü Kültür Sitesi inşaatı devam ediyor!

Uzunköprü Kültür Sitesi inşaatı devam ediyor. İnşaatın gözle görülür şekilde yükseldiğini belirten İşbilen, şöyle konuştu: "6 bin 844 metrekare alana inşa edilen kültür merkezinin 18 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanıyor.

Uzunköprü'deki Kültür Sitesi inşaatı devam ediyor!

Uzunköprü Kültür Sitesi inşaatı devam ediyor. İnşaatın gözle görülür şekilde yükseldiğini belirten İşbilen, şöyle konuştu: "6 bin 844 metrekare alana inşa edilen kültür merkezinin 18 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanıyor.

Edirne Uzunköprü Dünya Kültür Mirası Listesi yolunda!

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde 1444'te yapılan tarihi taş köprünün 1392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğinde olduğunu ve 174 kemeri bulunduğunu söyledi.

Uzunköprü aydınlatılacak!

Meriç ve Tunca nehri üzerinde bulunan tarihi köprülerin aydınlatılmasında sona gelinirken Türkiye’nin ve dünyanın en uzun taşköprüsü olan ve Ergene nehri üzerinde bulunan Uzunköprü’de aydınlatılacak.

uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi nasıl gidilir Haberi

uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi nasıl gidilir


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Üzerimizde çok büyük bir plan var, çok büyük bir oyun var, çok büyük bir darbe kalkışması var. Bu darbe kalkışması sadece bize karşı yapılmış bir kalkışma değil" dedi.


İslam, Edirne'de tarihi Selimiye ve Eski camileri gezdikten sonra Vali Hasan Duruer ile Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda incelemelerde bulundu.


Uzunköprü ilçesinde "Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi"nin açılışını yapan İslam, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak yaklaşık 10 yıldır 60 yaş üzeri yaşlılar için önemli projeler geliştirdiklerini söyledi.


Yaşlıların ailelerine kolaylıklar sağladıklarını ve evde bakım ücreti verdiklerini anımsatan İslam, şunları kaydetti:


"Yaşlılarımıza evde bakılmıyorsa bu hizmeti huzurevlerinde veriyoruz. Huzurevi hizmeti, çok değerli bir hizmet. Şimdi başka bir hizmet daha benimsedik. Yaşam evleri yapıyoruz. Birbiriyle anlaşabilecek 3-4 yaşlımızı bir araya...